Google пусна услуга за създаване на филми направо от таблет

в. Пари | Александър АЛЕКСАНДРОВ | 17.02.2011

Според шефа на компанията Ерик Шмид всички могат да печелят от рекламния бизнес на технологичния гигант Google

Главният изпълнителен директор на Google Ерик Шмид представи новото приложение Movie Studio на компанията, позволяващо на потребителите да записват, обработват и разпространяват филми направо от своя таблет. Демонстрацията се състоя на пресконференция в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона, на която присъства представител на в. "Пари".

Мобилни иновации
Шефът на Google използва иновативната услуга като пример за многото нови приложения, които според него ще ни донесе развитието на мобилните мрежи от четвърто поколение, базирани на технологията LTE (Long Term Evolution). Според Шмид операционната система Android има всички шансове да се нареди в предната линия на променящата се мобилна среда с 300 хил. нови активации на телефони с тази платформа ежедневно и със 170 съществуващи Android модела от 27 производители.

В търсене на парите
"Програмистите вече се насочват първо към мобилните приложения, защото знаят, че точно там има ръст. Те отиват там, където са парите", добави мениджърът на една от водещите интернет компании в света и окуражи младите разработчици, излизащи от университетите, да помислят за това. Според Шмид платформата Android на Google вече се е наложила като привлекателна перспектива за програмистите. Той посочи, че освен да печелят от рекламния бизнес на Google, те могат да се насочат и към YouTube, както и че броят на приложенията в онлайн магазина Android store се е утроил през последните девет месеца, достигайки 150 000.

Стр. 19

Leave a Reply