Google ще назначи 6200 работници тази година

 
Google възнамерява да наеме над 6200 души тази година, като увеличи работната си сила с най-малко една четвърт, което ще бъде най-голямото разрастване на найпечелившата интернет компания досега, предаде АР. Мярката се интерпретира като знак за решимостта на компанията да се справи с предизвикателствата, отправени й от конкуренти като Facebook и Apple, отбеляза DP А.

Алън Юстас, който е първи вицепрезидент по въпросите, свързани с проучванията и инженеринга, посочи, че увеличението на персонала е необходимо, тъй като много от инициативите на Google през 2010 година в областта на мобилния интернет, графичната реклама и други са били успешни, уточни БТА.
"Търсим изключителни таланти в чужбина и по света и ще наемем толкова много умни, творчески личности, колкото можем, за да се справим с някои от наи-големите предизвикателства в компютърната наука", посочи Юстас, цитиран от DP А.
Желанието на Google да увеличи работната си сила, която миналата година нарасна с 23%, може да не бъде прието добре на Уолстрийт. Разходите на компанията дразнят някои от инвеститорите, които предпочитат по-пестелив подход с надеждата за по-големи печалби, отбеляза АР.

Стр. 25

Leave a Reply