Хачо Бояджиев: Слави и “Комиците” довършиха зрителите

в. Торнадо | 08.01.2011

"Толкова скучни, изкуствени и кичозни програми около Нова година не съм виждал. Стари муцуни, които гледаме всеки ден, всеки час от малкия екран, нахлуха в домовете ни с плоски шеги, изтъркани вицове и жалки превземки". Така накратко дългогодишният режисьор на новогодишни програми в Българската национална телевизия Хачо Бояджиев описа пред "Торнадо" тазгодишните шоута около първи януари.
"Какъв беше замисълът на bTV, никой не разбра. Излъчиха двучасово шоу на чалгаджията Слави Трифонов, когото гледаме всяка вечер. След това решиха да довършат зрителите с "Комиците", които цяла година си водят монолозите и отегчават и най-добрите си приятели. В БНТ също се изложиха с този новогодишен концерт и с предаването "Бар нощни птици" на Искра Ангелова. Да не говорим, че на нея мястото й далеч не беше там. Като видях гостите й… Тъжна история. Когато се прави нещо подобно, трябва да има някакъв смисъл, някакъв замисъл. Все пак говорим за Нова година, за определен преход към нещо ново. Аз видях едни подигравки и глупости", коментира бившият шеф на държавната телевизия. На въпрос дали Бояджиев е получил покана да режисира новогодишна програма, той отговори лаконично: "Ако бях участвал, мислите ли, че щеше да е това нивото?"
Единствените стойностни предавания за Хачо Бояджиев около празниците били оперите и класическите концерти, които БНТ излъчи.

Стр. 25

Leave a Reply