HBO с най-много награди за телевизионни продукции

в. 24 часа | 18.01.2011
 
Не само лентите, които се въртят на голям екран, бяха отличени на 68-ата церемония "Златен глобус". И телевизионните продукции не бяха подминати, като най-много награди получиха продукциите на НВО – 4, следвани от FOX с три приза.
Две статуетки отнесе поредицата, която гледаме и у нас по НВО – "Престъпна империя". Историята за случващото се в Америка през 20-те г. на XX в. грабна отличието за най-добър драматичен телевизионен сериал, а Стив Бушеми, който играе ролята на общинския ковчежник във филма, бе избран за най-добър актьор в драматична тв сага.
Третата статуетка на НВО дойде от носителя на "Оскар" Ал Па-чино в категорията най-добър актьор в минисериал или телевизионен филм. Той спечели "Златен глобус" за ролята си на д-р Джак Кеворкян. известен още като Доктор Смърт в оригиналната НВО продукция "Не познавате Джак".
Филмът ще се завърти и у нас още тази сряда от 21,05 ч.
Клеър Дене бе избрана за най-добра актриса в минисериал за участието й в поредицата на НВО "Темпъл Грандин". филмът е по действителен случай и описва живота на млада жена, страдаща от аутизъм. Той тръгва и у нас на 29 януари от 15,20 ч.
 
Стр. 28

 

Leave a Reply