И Димитър Цонев търси таланти, но само ще пеят

в. 24 часа | 2010-02-24 

Изборът на българския талант за фестивала “Новая волна” ще стане в предаването на Димитър Цонев - “В неделя с...”. СНИМКА: БНТИ Димитър Цонев търси таланти, но млади и музикални. Неговото предаване "В неделя с" заедно с "Жокер медия" започва кастинг за млади изпълнители – от 16- до 30-годишни. Най-кадърният сред тях ще представи страната ни на международния фестивал "Новая волна" в Юрмала, Латвия, който е в края на юли.
До финала ще стигнат петима избраници, които ще мерят сили на живо в неделния магазин на Цонев. Журито ще оценява по две изпълнения на кандидатите – на българска и на чужда песен.
Международният конкурс "Новая волна" е с дългогодишна история. Миналата година рецитали там са изнасяли "Роксет", Лиза Стенс-филд, Алла Пугачова.
През годините свои концерти по време на конкурса са имали Монсерат Кабаие, Ал Жеро, Робин Гиб, Хулио Иглесиас, Тото Котуньо, Лу Бега, Патриция Каас, Крие Дебърг, Майкъл Болтън, Стиви Уондър, Джо Кокър. В него участват изпълнители от Близкия и Далечния изток, Русия, Европа, САЩ. България за първи път организира конкурс, за да прати там свой човек. Първата награда на фестивала е 100 000 лева, втората – 60 000 и третата – 40 000 лева.
Всяка стъпка по избора на българския представител може да се проследи от 7 март до 11 април пряко от студиото на "В неделя с…".
Стр. 29
 

Leave a Reply