И Нова тв със сериал, но наесен

в. 24 часа | Паола ХЮСЕИН | 14.04.2011


БНТ показа премиерно първия епизод на "Под прикритие" снощи, Ви Ти Ви ще снима цели 5 филма
 

И Нова тв ще има свой сериал освен "Забранена любов". Новият филм обаче ще се появи на екрана най-вероятно наесен.
Тогава ще е вторият бум на български сериали по телевизиите. БНТ може би ще продължи с втори сезонна "Под прикритие". Първият му епизод ще бъде излъчен на 17 април, а премиерата му бе в софийска кинозала снощи (виж графиката). За филма на Нова тв нито медията иска много да разказва, нито евентуалният й продуцент. От една страна, крият от конкуренцията, от друга, има още няколко месеца, в които първоначалните планове могат да се променят.
Така или иначе за филма вече са се явявали на кастинг някои от най-добрите български актьори, неизползвани досега в тв бума от сериали. Поканил ги е Нико Тупарев, който досега е заснел някои от най-успешните риалити формати ("Биг Брадър", "Байландо", играта "Стани богат").
"Правим едновременно три проекта за различни жанрове сериали. Имаме и екип, който работи по сценария. Все още не сме разговаряли за това с Нова тв. Когато обявят конкурс, ще се включим", каза Тупарев, собственик на проду-центската къща "Олд скул". Проектите му са в комерсиалния стил, който се търси напоследък от зрителите – от ситком до съвременен сериал тип драма. "Праймтаймовите американски сериали, при които всеки епизод разказва отделна история, не са най-гледаните у нас. Поне това сочат рейтингите. Така че не сме се ориентирали към подобен проект", каза Тупарев.
Братя Чучкови са другите продуценти, с които Нова тв също вероятно ще разговаря за сериал, казват хора от медията.
Безспорният първенец като количество ще е Би Ти Ви, защото се очаква да върти в ефира си 5 сериала, три от които ще са чисто нови. Досегашните високи рейтинги на "Стъклен дом" и "Столичани в повече" осигуряват безапелационно есенните им продължения. Ще бъде пуснат обаче и "7 часа разлика" на Магърдич Халваджиян и къщата му "Глобал филмс". Новата продуцентска компания "Медия-Про ентъртейнмънт" подготвя другите два сериала – комедиен и драматичен. Би Ти Ви ще й възложи и няколко нови предавания, които да влязат в есенната тв програма.
Стр. 17

Leave a Reply