“Икономедиа” пусна социална мрежа за потребители и журналисти

www.dnevnik.bg I 19.01.2011

"Икономедиа" пусна социална мрежа за журналистите и читателите на изданията на компанията. Услугата е достъпна от сряда на адрес id.capital.bg. За да я използвате, е необходимо единствено да имате регистрация в сайтовете на "Икономедиа".

Социалната мрежа е предназначена за активните потребители в сайтовете на изданията на "Икономедиа", както и за екипите, които създават информационното им съдържание. В id.capital.bg можете да следите материалите, които публикуват журналистите на "Икономедиа". Можете да следите и публикуваните от други потребители съобщения в услуги в реално време, като например "Дневник" LIVE. Подобно на системата за микроблогинг Twitter потребителите могат да избират кои журналисти и читатели да следват.

Статистиката на id.capital.bg ви показва кого следвате и кой следва вас. Така в реално време получавате достъп до най-новото съдържание в сайтовете на "Икономедиа". Едновременно с това трупате рейтинг в зависимост от това колко последователи имате. Колкото по-голям е техният брой, толкова по-висок е вашият рейтинг и това ви качва нагоре в класацията .

Всъщност класациите са две – в първата потребителите се класират според рейтинга заедно с журналистите на "Икономедиа", а другата е предназначена само за журналистите на компанията.

Състезателният елемент в id.capital.bg не спира дотук – има възможност да оценявате публикуваните материали и мнения с медали. Така стимулирате активността на хората, които следвате и чиито мнения цените най-високо.

Оригинална публикация

Leave a Reply