Il Consorzio del Mezzogiorno стъпва и на българския пазар

Ancor A Gente I 6.07.2011

Представянето на Консорциума ще бъде на 7.07.2011г. в Ракитово, на празника на града, в 20.00 часа, ресторант Калигула /срещу общината/. Организирано е представяне пред представители на бизнеса и потребители, както и дегустация на вина. Заповядайте!

Il Consorzio del Mezzogiorno възниква заради амбициозната идея на своите създатели – да се подобри икономическата обстановка в Южна Италия и да се насърчи голямото и уникално качество на продуктите.

Консорциумът обединява производители от Южна Италия, които искат да запазят идентичността на продуктите, традицията на производството и да гарантират на хората възможно най-добрата комбинация от вкус, качество и цена. Проектът разчита на всички малки и средни предприятия в Южна Италия Кампания, Калабрия, Пулия, Молизе, Базиликата, /Campania, Calabria, Puglia, Molise, Basilicata /, работещи в сектора на аграрно – хранителната дейност. Те са придружени на всички етапи от производствения процес – от избора на суровини за контрол и качество – до привеждане в съответствие с правилата за безопасност и хигиена.

Към Консорциума могат да се обърнат дистрибутори, търговци, хотелиери, ресторантьори, но и обикновените потребители. А истинските ценители на италианския полъх ще открият любимите си храни – паста, тестени изделия, кафе, сушени плодове, консервирани храни и екстракти, захарни изделия, зеленчуци, замразени храни, обработени гъби и трюфели, месни продукти и разбира се – вина. И всичко това – изцяло натурално в духа на традицията.

Leave a Reply