Иновативни кулинарни идеи и световни практики в името на клиента

PR Agency Anettevents I 30.09.2011

Още в началото на лятото варненският ресторант Акант Руж, награден от „Бакхус” за отличаваща се винена листа през 2011 г. и спечелил голямата награда „Ресотрант на годината” за изминалата 2010 г., създаде концепция за иновативни тематични вечери. Вечерите на бюфет в лятната градина на ресторанта бързо си спечелиха името „специалните четвъртъци” и цяло лято радваха гостите на ресторанта с менюта „Vive la France” с бюфет „à la française”, бюфет а ла американско барбекю „New York, New York”, специален зелен бюфет “Green life” и др. С морски деликатеси заведението закри летния сезон, а Шеф Ивайло Димитров представи новите есенно-зимни идеи.

Във време, когато икономиките са подложени на спад и всеки свива своите разходи, екипът на Акант Руж възлага развитието си на иновативни кулинарни идеи и прилагане на световни практики в името на клиента. Новият екип на ресторанта – отборът спечелил Първо място в състезанието по готварство „Готвач на годината” 2011 г. начело с Маестро Ивайло Димитров и управителят на Акант Руж – сомелиер номер едно на България за 2007 г. Любомир Стоянов, е избрал много старателно стратегията за развитие през предстоящия есенно-зимен сезон.
Успехът на „специалните четвъртъци” е основание те да продължат, като този път ще бъдат посветени на определен продукт, който екипът на Шеф Ивайло Димитров ще „прокара” през шестстепенно меню. Вечер на охлювите, вечер на патицата, вечер на ловеца и много други очакват гостите на ресторанта. Салата с топъл кейк от охлюви, рукола и пъпеш, равиоли от тиквички с фарс от охлюви, чили, див лук с рикота, охлюви в легло от кралска печурка с пресен пипер, филе от сьомга с коричка от охлюви с маслини Каламата, шоколадов крем брюле с охлюви, бонбони от охлюви и фурми… са малка част от деликатесите на следващия „специален четвъртък”, посветен на охлюва. На Акант Руж ще „гостуват” френската порода охлюви Helix Aspersa Maxima, които се отглеждат във ферма край варненското село Ветрино, в екологично чиста среда. В Европа тази порода е абсолютен цар във всички класни ресторанти. Яденето на охлюви е истинско свещенодействие и неслучайно те са едни от малкото продукти, за които има изработени специални съдове и прибори.
Изненадите за клиентите не спират до тук! По примера на много известни ресторанти по света, Акант Руж ще предложи на своите клиенти т.нар. Toss-up games, Bouncing Voucher, Week attractive price menu. При Тос-ап играта всеки понеделник клиентите на ресторанта ще могат да изтеглят своята печеливша зелена клечка и да спечелят 30% отстъпка от цялата сметка. При посещение в ресторант Акант Руж гостите на заведението ще имат шанс да спечелят Баунсинг ваучер за отстъпка 30% от сметката за фиксирана дата. Отделно от своето постоянно меню, Акант Руж ще предлага всяка седмица ново меню на атрактивна цена, при което салата, предястие, основно и десерт ще бъдат на стойност 19 лева.

Leave a Reply