Интелект вместо бърза реакция за “Стани богат”

в. Класа | 01.02.2011
 
"Стани богат" стартира по Нова тв на 1 февруари с участието на състезатели, подбрани чрез кастинг. Телевизионното шоу ще се излъчва три пъти седмично – вторник, сряда и четвъртък, от 20:00 до 21:00 часа. Участниците в "Стани богат" няма да бъдат селектирани чрез играта "Най-бързият печели", а ще се подбират чрез кастинг. Така телевизионната надпревара ще даде шанс не само на най-бързите кандидати, а и на всички онези, които имат богата обща култура, разнообразни интереси и занимания, личности с колоритна логическа мисъл и позитивно отношение към живота.

За да спечели голямата награда от 100 000 лева в "Стани богат", всеки участник трябва да даде отговор на 12 въпроса, всеки от които му носи определена парична сума. Ако състезателят отговори правилно на 2-ри и 7-и въпрос, получава две сигурни суми в шоуто на стойност от 500 и 3000 лева. По време на предаването играчът може да използва три жокера ("Публиката", 50/50 и "Обади се на приятел"), които да му помогнат да продължи напред към голямата награда. Любопитно за въпросите в "Стани богат" е, че всеки от тях съдържа ключ, който по пътя на логиката може да бъде намерен. Така не само с енциклопедични знания всеки, седящ на стола на богатството, може да стигне до отговора на въпроса, а и чрез интересно и логическо мислене.
Първият състезател в интелигентната игра е Милена Атанасова от София, на 37 години, която въпреки нелеката си съдба успява да запази оптимистичното си настроение и положителното отношение към живота. Милена е мениджър в компания за фитопродукти, а мотото й е, че животът е "късо, кратко и ароматно еспресо" и затова трябва да се изживее пълноценно.

Стр. 15

Leave a Reply