ИНТЕРФУД & ДРИНК представя традиционни и нови продукти на пазара

Интер Експо Център  I 7.11.2013

Открийте специализираната изложба ИНТЕРФУД & ДРИНК в Интер Експо Център – София

През 2013 г. международната специализирана изложба ИНТЕРФУД & ДРИНК отново ще покаже храни, адитиви, опаковки и оборудване от съвременната хранителна индустрия. Гости, посетители и специалисти на Интер Експо Център – София ще видят традиционни и нови продукти на пазара.
За първи път тази година участие на изложба ИНТЕРФУД & ДРИНК ще вземе Съюзът на пивоварите в България. Сред участниците са български производители и търговци, както и фирми от Гърция, Турция, Италия, Полша, Испания, Унгария, Холандия, Русия, Южна Корея, Индонезия и др.
По време на изложба ИНТЕРФУД & ДРИНК ще се представят фирми, предлагащи на пазара разнообразни храни. Посетителите ще видят консервирани храни, произведени при пълен производствен цикъл, замразени и пресни плодове и зеленчуци, замразени тестени изделия, био продукти и др. Интересни ще са различните видове кафе, „шоколадови шеги“, бисквити, сладка, мед и пчелни продукти, мармалад. Ще бъдат предложени различни подправки, билки и сушени зеленчуци. Сухи супи и десертни кремове също ще бъдат сред експонатите. Предложения имат и вносители на храни за специализирани магазини, хотели и ресторанти и др.
И тази година италианското участие на международните специализирани изложби – Spazio Italia, ще запознае с уникалната национална кухня на Апенините. Ще могат да бъдат видени характерни ястия и вина, сладкарски произведения по традиционни рецепти, италианско кафе, шоколад. За 3-та поредна година Италианската Търговска Камара в България организира специална гурме зона с богат календар от съпътстващи събития, наречена "Лаборатория за италиански вкус". Сред акцентите са комуникативното въздействие на културата и най-добрите италиански гастрономични традиции и храни.
Гърция ще предложи на вниманието на всички маслини, маслинова паста и зехтин. Няма да бъдат пропуснати и зеленчуците на южната ни съседка, както и морските специалитети, типични за тяхната трапеза. Средиземноморската кухня отново ще зарадва своите почитатели с богата гама ястия и подправки.
На изложба ИНТЕРФУД & ДРИНК ще бъдат представени голяма група биопродукти, отглеждани в различни райони на страната. Ще узнаем повече за изключителните качества на биологично отглежданото грозде, житни култури и слънчоглед, ръж, царевица и едрозърнест лимец, както и за различното при биологичните рози и култивираната шипка. Специалистите ще получат ценни съвети за използването на биоторовете и биологичните препарати за растителна защита, за производството на етерични масла, сини сливи, боб, картофи, тикви и други селскостопански култури.
Вина и напитки с уникални вкусове, минерална вода, кафе за различни предпочитания, чай с неповторими аромати, оригинални напитки като например инстантната „Цикория“, екзотични подправки и укрепващи здравето натурални продукти, сред които природния зеолит и много други ще обогатят многообразието от храни и напитки на всяка трапеза.
Допълват ги най-новите постижения в областта на хранителните добавки, етеричните масла, натуралната козметика, както и все по-често използваните билкови сапуни и масло от семена на шипка.
Различни машини и технологии ще допълват техническата гама, полезна за хранително-вкусовия бранш. Сред експонатите ще бъдат машини за формоване на пластмаси, ексфолиращи и хоризонтални опаковъчни машини. Технология за студено пресоване на плодове и зеленчуци, включително листни такива, ще заинтригува посетителите. Италиански кафе машини, кафемелачки и дизайнерски чаши ще могат да бъдат открити на изложбените щандове.
Касети за съхранение на хранителни продукти и за третиране на отпадъците при тяхната обработка ще подскажат на производителите от бранша как да направят по-ефективно и екологично производството си. Ще бъдат предложени още пластмасови опаковъчни решения – торбички, етикети, баркодове и опаковки. Професионалистите ще открият и подходящо хладилно оборудване за сладкарници, пекарни, месарници, супермаркети и ресторанти. Ще могат да се видят и бъчварски изделия, както и различни техники на обработка на дъбови дъски.
В услуга на бизнеса ще се предлагат консултации по разработка, внедряване и поддръжка на системи за управление. За първи път в специално изградената „Финансова зона“ изложителите ще могат да се запознаят с различните възможности за финансиране в хранителната индустрия и ХоРеКа сектора.
На ИНТЕРФУД & ДРИНК със свои щандове ще се представят дипломатически представителства на други държави в България, браншови организации, агенции и неправителствени организации, които съдействат за активизиране на сътрудничеството в областта на хранително-вкусовата индустрия.
Изложбата е отворена за посетители от 6 до 8 ноември от 10:00 до 18:30 часа, а на 9 ноември – от 10:00 до 16:00 часа.

Leave a Reply