Интерпартнерс Комюникейшънс е избраната агенция в конкурс за графичният знак на БАКА

Interimage I 4.04.2012

Минимализъм и многозначност в логото на Българската асоциация на комуникационните агенции

София, 03 април. Българската асоциация на комуникационните агенции, която е продължение на АРА (Асоциацията на рекламните агенции), си избра лого след оспорван конкурс в рекламните среди.

Новият графичен знак е дело на арт директора на агенция Интерпартнерс Соня Попова. По щастливо стечение на обстоятелствата този успех на Интерпартнерс бележи момента, в който агенцията отбелязва 20 бурни и интересни години на рекламния пазар в България.

Интерпартнерс е създадена през 1992 г. като една от първите агенции за пълно рекламно обслужване в България. Развива се като независима агенция и генерира самостоятелно бизнес на местния пазар. Клиентите й през годините включват Reemstma, Ferrero, Solac, Домейн Бойар, AVON, YAMAHA, Gedeon Richter, Solvay Pharma, Банка ДСК, СИБАНК, Suzuki, Intersport, Национална агенция за приходите, Сладкарници „Неделя” и др.

„Динамичните промени в сферата на маркетинг комуникациите са моторът зад трансформирането на АРА в Българската асоциация на комуникационните агенции. Ние в Интерпартнерс работим в посока да участваме в създаването на тази пазарна динамика, а не просто да я следваме” – казва Соня Попова, Арт директор в агенцията и автор на логото на Асоцияцията. Новият знак е израз на стремежа да бъдат обхванати нови по своята природа явления в комуникацията, които прекроиха класическата дреха на рекламата. Издържан в минималистичен стил, той е както елегантен, така и многопластов като послание. Знакът дискретно съвместява концепциите за концентрация и фокус, целенасоченост и координация, рамка и стандарт, сцепление и отвореност, както и за четирите посоки на света.

Соня Попова е възпитаничка на Националната художествена академия в София със специалност „Плакат и визуална комуникация”. От 2009 г. тя е част от екипа на Интерпартнерс, където е арт директор.

За повече информация
ИНТЕРПАРТНЕРС Комюникейшънс
ipb@interpartners.bg 

Leave a Reply