iOS 6 идва с 200 новости

в. Стандарт | 29.08.2012 

Гласовият асистент Siri вече отваря приложенията 

Неотдавна Apple представи много нови функции, които ще бъдат вградени в iOS 6 през есента. Потребители и специалисти бяха развълнувани и тръпнеха в очакване да разберат какви ще бъдат новостите в следващото поколение операционна система на "ябълката". Всъщност iOS 6 ще е с над 200 нововъведения, а сайтът ardes.bg представя по-значимите от тях.

Карти

Една от най-големите промени, на които ще се радваме в iOS 6, е изцяло обновеното приложение Maps. Apple вече няма да използва услугата на Google, за да ви каже къде да отидете и къде сте в момента. Вместо това ще си партнира с TomTom и OpenStreetMap, а приложението ще бъде в 3D, като включва и гласова навигация. В Maps за iOS 6 има функция за трафика, която работи доста добре. Ако на пътя има инцидент, се показва червена икона на автомобил. При натоварен трафик по маршрута ви ще забележите червени точки. Цялата информация се получава в реално време. Ако има задръствания, ще бъдете пренасочени по друг път, за да достигнете по-бързо до крайната ви цел.

Passbook

Не е хубаво да имате билети за театър, бордни карти, ваучери, карти за подаръци и други важни неща на едно място вместо из цялата ви къща? Тук на помощ идва Passbook – място, където да съхранявате всичко това. Само трябва да сканирате баркодовете.

Facebook

В Apple са добавили поддръжка на социалната мрежа Facebook в новата версия на операционната система. Може да споделяте снимки само с няколко клика. Ако искате да постнете нещо на стената си, отивате до Notification Center или казвате на Siri да го направи за вас. Както и с Twitter, Facebook също може да синхронизира контакти, както и календара ви.

Повече възможности за отговаряне

Често се случва някой да ви звънне, но точно в този момент не е удобно да му отговорите. Apple се е погрижил за такива ситуации, добавяйки нови опции към смартфона. Имате възможност да отговорите с бързо съобщение с натискането на малката икона на телефон. Може също така да настроите iPhone да ви напомни да върнете обаждането по-късно.

Siri става още по-добра

След като бе пуснат на пазара през октомври 2011 г., личният асистент Siri е претърпял значителни промени. Apple прави всичко възможно, за да направи тази функция "по-умна" и функционална. На WWDC тази година компанията представи някои от новите възможности на гласовия асистент. Siri вече може да стартира приложения, да проверява спортните новини, знае кога са началните часове на филмови прожекции.

Промяна в изгледа на функциите за споделяне

Помните ли функциите за споделяне, които бяха в много от приложенията на iOS 5? Apple им е отделил по-голямо внимание в шестата версия на мобилната операционна система. Вместо да се появяват като списък, са добавени някои нови икони, за да бъдат подредени в решетка. По този начин изглеждат като началния екран.

Нов App Store

През изминалите месеци имаше много слухове около подобренията във външния вид на App Store в iOS 6. Новият потребителски интерфейс е наистина красив и доста сполучлив.

FaceTime

В iOS 6 FaceTime ще работи не само в Wi-Fi мрежи, но и в 3G. Разбира се, важен е въпросът какво ще е качеството. Ще бъдат разрешени някои комуникационни проблеми, като например несъответствието на телефонния номер и Apple ID между устройствата. Досега iPad-ът ви изпращаше съобщения от един акаунт, а вашият iPhone използваше друг. С iOS 6 тези акаунти ще бъдат обединени. Когато получите FaceTime обаждане, ще може да отговорите от iPhone, iPad или Mac.

Safari

Apple разкри, че iOS 6 ще включва iCloud раздел и офлайн лист за четене в Safari, както и възможност да качвате снимки от браузъра в сайтове като Facebook и Shutterfly. Предимство е, че можете да разглеждате уеб страниците на цял екран, когато използвате пейзажен режим. Също и да кеширате уеб страници и да ги четете по-късно, дори когато сте офлайн. Safari също така ще включва "умни банери", които ще предлагат шорткъти до различните приложения на Apple. Smart App Banner режимът ще дава възможност на уеб сайтовете да рекламират iOS приложенията си чрез изскачащи банери.

Стр. 22 

Leave a Reply