Искате медийно внимание? Проучете бизнес изданията

www.manager.bg I 30.08.2014г. 

Един от най-бързите начини да се спечели медийно внимание в полза на фирмата остава проучването на пазара на печатни и онлайн издания на бизнес и търговска тематика.
„Сред най-добрите методи за пиар се очертава този с търсенето на точните печатните медии, които могат да разпространят съобщението на бизнеса. Ако те се заинтересоват от историята, която фирмата ви им изпраща, ще споделят визията и ценностите на бизнеса. И пиар ефектът ще се получи“, казва във видеоинтервю за сайта на американското списание Entrepreneur Гари Милър – изпълнителен директор на Асоциацията за ползи на собствениците на бизнес в САЩ.
„Има толкова много печатни медии навсякъде. И, да, ключът е да намерим в кои от тях е съсредоточен нашият интерес. И къде нашата история най-добре би се позиционирала. Вероятно имате много добра история за разказване. Само че трябва да се убедите, че таргетирате правилните хора. Да кажем, че сте ресторант. Винаги, навсякъде има множество издания, фокусирани върху новините от ресторантьорския бизнес. Най-вероятно там искате да се покажете и вие. В този смисъл това, което ще ви помогне, е да си направите свое изследване на пазара на печатни медии и да разберете кои са медиите, които ви интересуват, и за какво пишат те обикновено. Нещата, за които пишат, сходни ли са с бизнеса ви? Тези медии е по-вероятно да вдигнат телефона, когато им се обадите, за да разкажете за себе си. Толкова е просто и същевременно не достатъчно представители на бизнеса го правят“, допълва Рей Хенеси, редактор в списание Entrepreneur.
Ако трябва да дадат съвет на малкия бизнес за по-бърз начин да се направи пиар и маркетинг, това би бил той. Да се обърне бизнесът към изданията на икономическа, търговска и браншова тематика. 

 

 

Оригинална публикация 

Leave a Reply