ИСТИНАТА ЗА ПАЗАРА НА НОВИ АВТОМОБИЛИ У НАС!

S Media Team I 5.02.2014

AUTO BILD България разкрива истината за пазара на нови автомобили у нас

Списание AUTO BILD България прави нещо, което държавата трябваше да направи отдавна. Разбива дълго продължилото информационно затъмнение. Навсякъде в модерния свят данните за регистрации на нови превозни средства са публични и се смятат за основен индикатор за икономическите и социалните тенденции в една държава. Сега за първи път у нас КАТ, като достоверен източник за състоянието на пазара и автопарка, публично предлага данни от регистрациите на нови автомобили. Поради съмнения, че чудото наистина е станало, AUTO BILD сравни данните от КАТ с тези на отделните вносители.
Тенденцията в картината на българския автомобилен пазар за 2012 и 2013 година за съжаление е за спад. Цифрите от регистрации ни връщат към равнището между 2003 и 2004 година. Сега бизнесът не само е свит, но се измъчва от вълна ценови отстъпки. Впечатление прави успехът на Toyota, Mazda, Honda, Infiniti, Lexus и Isuzu, които постепенно увеличават пазарната си тежест в един на практика намаляващ пазар. Френските производители също отбелязват ръст спрямо 2012 година. Продажбите на VW са стабилни като пазарен дял, а спадът следва тенденцията на пазара.
Подробна информация за точния брой продажби, пазарните дялове, както и за класирането на автомобилните марки по продажби у нас ще намерите в новия 382-ри брой на списание AUTO BILD, който излиза на пазара на 5 февруари.

Leave a Reply