Юрген Рот сдечели дело срещу Р. Петков

в. 24 часа | 15.10.2010

Германският журналист Юрген Рот бе оправдан вчера по дело за клевета, заведено от бившия вътрешен министър Румен Петков. Съдия Драгомир Кояджиков реши, че в книгата си "Новите демони" Рот не е разгласил опозоряваща информация за МВР шефа. Искът за 10 000 лв. обезщетение е отхвърлен.
На последното заседание по делото вчера като свидетели бяха разпитани двама бивши главни секретари на МВР Илия Илиев и Валентин Петров. Журналисти присъстваха на 30-ина минути от разпита на Петров, а после делото бе закрито заради секретна информация.
Петков и МВР не са покровителствали канали за амфетамини, каза Петров в кулоарите на съда. Той разказал за срещи на Ваньо Танов, бивш шеф на ГДБОП, а сега началник на митиниците, с Рот и Радо Темерута.
Петков заведе делото, след като се засегна от твърдения в "Новите демони", че имало писмо, в което се твърди, че е в "близки контакти" с Маргините. Ставало ясно още, че Петков бил разпоредил полицията да не контролира бизнеса на тогавашния областен управител на БСП Васил Антонов.

Стр. 6

Leave a Reply