Иван Гарелов ще избира най-добър тв журналист

в. Труд | Ирена КОЛЕВА | 10.03.2011 

"Награда за телевизионна журналистика "Свети Влас" ще бъде връчена за първи път тази година. Идеята за приза е на 11 души, които по някакъв начин са свързани или са били част от българските медии.

Сред тях са тв водещият Иван Гарелов, главният редактор на списание LEuropeo Любен Дилов-син, писателят Георги Тенев, проф. Ивайло Знеполски, председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов, директорът на Народния театър "Иван Вазов" – Павел Васев, и др. Начинанието им е наречено Инициативна група "Кръг 11" и е създадено, за да отличи само един достоен български тв журналист.
"Всеки репортер или водещ може да подава документи за участие, а по-свенливите ще бъдат поканени лично от инициаторите", обясни пред "Труд" Гарелов. Той обяви, че процедурата по награждаването ще бъде разделена на два етапа. В края на първия ще бъдат номинирани 20 души, а в началото на юни, когато е финалът, ще бъде избран само един журналист. Той ще бъде отличен на голямо тържество на марината в Свети Влас.
Журито ще бъде в състав от 5-има души, които по никакъв начин няма да са в конфликт на интереси с участието си. "Най-важното качество, което кандитите трябва да притежават, е висок професионализъм. Необходимо е да имат и заявени граждански позиции – дори смелост", каза Гарелов. Целта на наградата е да насърчи творчеството и професионализма. Предизвикателството е именно заради това, че от всички конкуренти ще бъде избран само един.

Стр. 7

 

Leave a Reply