Иван Гарелов: Трудно преживях изгонването от телевизията

в. Седмичен Труд | 01.02.2012

Емблематичният български журналист Иван Гарелов ще отпразнува рождения си ден на 6 февруари в Гърция. С група приятели ще купонясва в любимата си солунска кръчма. Компанията ще похапне рибни специалитети, обилно поляти с бяло вино. За доброто настроение ще се погрижи гръцки оркестър.

- Г-н Гарелов, имате ли незабравим рожден ден?

- Когато "Панорама" по БНТ беше в своя апогей, канех по 600-700 човека -политици, артисти, музиканти. Обикновено наемах зала 6 на НДК и се получаваше страхотен купон. Започвахме с лек прием, а към 23 часа следваше шумен концерт на група "Акага". Липсват ми тези години. Обичам да се забавлявам шумно с много музика и песни.

- Кой е най-скъпият подарък, който сте получавал?

- Имам няколко невероятни картини на известни български художници. Политици са ми подарявали редки марки алкохол и
разни други сувенири. Най-тежкият подарък обаче бяха купищата цветя. Събирах по цял камион. Обикновено си вземах по две-три кошници за вкъщи, а другите ги давах на персонала в заведението.

- Най-хубавият и най-лошият момент в живота ви?

- Не обичам да класифицирам живота си по този начин. Всички мигове, които ме изпълват с радост, ме карат да се чувствам добре. Дори когато съм сред природата. Хармонията в душата ми и във всичко около мен ме прави щастлив. Трудно ми беше, когато ме принудиха да напусна "Нова телевизия". И когато съм губил близък човек. .

- С какво се занимавате в момента? Ще ви видим ли скоро на екран?

- Имам много предложения, но нито едно от тях не е достатъчно съблазнително за мен. До началото на март ще започна да излъчвам видеоклипове на моя сайт, с коментари на гости по актуални събития. Започвам да пиша книга за най-големите световни събития, които съм отразявал като журналист.

- Имате ли си девиз?

- Като млад често си повтарях една латинска поговорка: "Клатушкам се, но не падам!".

- Какво си пожелавате за празника?

- Да ми е леко, да нямам лоши мисли и да се радвам на истински приятели.

Стр. 3

Leave a Reply