Иван и Андрей: “Лига на познавачите” ще сблъска окултисти с учени

в. 168 часа | 12.11.2010

C боб и леене на восък ще предсказват бъдещето

БЯЛ, шарен и черен боб нашите гадатели ще предсказват кой ще е следващият министър, който ще подаде оставка, кога "Левски" ще спечели следващия си мач и дали Алисия ще поиска развод от Божинов… – за пръв път вдигнаха завесата около новия си проект "Лига на познавачите" телевизионните водещи Иван и Андрей.
Звучи ви несериозно? Новото риалити, което стартира на 15 ноември и ще се излъчва всеки четвъртък в "Шоуто на Иван и Андрей", всъщност е първи по рода си научен проект у нас. Той ще сблъска "националния отбор на феномените в България" – с други думи казано,
най-известните и доказали се окултисти, от една страна, и науката в лицето на политолози, медици, букмейкъри, банкери, журналисти, от друга.
"В първия сезон на нашето шоу правихме интервюта и прогнози с известни окултни специалисти – гадатели, лечители, екстрасенси. Нумероложката Цветанка Рангелова предрече падането на петима министри от кабинета и прогнозата й се сбъдна почти на 100% разказа специално за вестник "168 часа" Андрей. – Решихме да превърнем това в цял цикъл предавания със състезателен характер. Наградата и за гадателите, и за опонентите им е признанието на хората." Освен нумероложката Цветанка Рангелова, която е лидер на отбора на окултистите, "Лига на познавачите" е привлякла астролога Люмиер, лечителната християнка от турски произход Гюкчен, гледачката на таро Людмила Захариева и Роберто Методиев, който лее восък.
"Откак заработихме по проекта, всеки ден в офиса се чупят по 5 яйца, развалят се по 2 магии, палят се лилави свещи, предрича се светло бъдеще за нашето шоу. С Андрей се чувстваме все no-извисени и пречистени като аура – смее се по-скептично настроеният Иван. – Очакваме шоуто да стане голям хит, да се завържат интриги между гадателите, телевизионната публика да Залага ту на единия, ту на другия отбор. Това е наш риалити формат, който не е чуждестранно копие
Опитахме се да направим нещо подобно още в bTV с "Хипнотизаторът", но бе краткосрочно. Не се страхуваме, че ще ни сравнят с "Ясновидци" на същата медия. Там се състезаваха ясновидци с ясновидци. За пръв път в ефира сблъскваме окултното с науката!" – категоричен е водещият. Всеки четвъртък Иван и Андрей ще поставят актуална задача пред двата отбора -на познавачите и на учените. Отборът на окултистите ще се събира и чрез гледане на таро, леене на восък и магически изчисления ще стига до единна прогноза, която ще противопоставя на своите съперници – специалисти с конвенционални професии. Следващия четвъртък
двата отбора и техните прогнози ще бъдат сблъсквали под вещия арбитраж на двамата телевизионни водещи. За седмица ще има и фактологическо разрешение на конфликта -"Левски" ще е спечелил или не победа, Цветан Цветанов ще е отнесъл или не поредния компромат, Божинов ще се е развел или не.
"Ще има и задачи, които ще бъдат решавани за месец, не за седмица. Ще гледаме да не прекалим с политиката в риалитито. Хуморът ще бъде отбран и непреднамерен. Не виждаме нищо комично в един проблем на малцинствата например. Аз вярвам в окултното! От 15 ноември ще ви разбием с верни прогнози за бъдещето!" – заканва се Андрей.

Стр. 35

Leave a Reply