ИВЕТ ДОБРОМИРОВА СТАВА ШЕФ НА ПРЕСЦЕНТЪРА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Bulgaria-news | 13.03.2013

Прессекретарят на президента Мария Иванова, която сътвори новогодишния гаф с Плевнелиев, подлудила новите министри и казала, че тя ще им назначи пиари към ведомствата
 
Бившето лице на сутрешния блок на БНТ Ивет Добромирова ще е новият началник на пресслужбата на служебното правителство, разбра Bulgaria-news.

Добромирова бе водеща на сутрешния блок на държавната медия до преди 7 години, когато напусна и създаде своя пиар агенция PRoPR. Тя е собственик на фирмата заедно с Меди ал Джебури, съпруга на бившия председател на Държавната агенция по туризъм Марио ал Джебури при Тройната коалиция. Според запознати агенцията на Ивет Добромирова има много ограничена клиентела.

Марио ал Джебури стана известен, като шеф Държавната агенция по туризъм в правителството на Сергей Станишев. После съвсем изненадващо той сам подаде оставка. Тогава се твърдеше, че е напуснал, заради многото лобитата в НДСВ и постоянните кавги с бизнеса.

Марио пък е брат на Гати ал Джебури, който бе заместник-министър на финансите на Милен Велчев. Той също си тръгна предварително, като си подаде оставката, заради уж семейни причини, макар че по това време подготвяше важна данъчна реформа.

Интересно е, че Ивет Добромирова е работила в БНТ с началника на президетската пресслужба Мария Иванова, която стана известна с гафа на Плевнелиев на новогодишната му реч с кадър на Скалистите планини в Колорадо. От сигурни източници стана ясно, че именно прессекретарят на президента Иванова в момента се изживява на голям началник и предупредила новите министри, че тя ще се погрижи за тях и ще им назначи пиари.

Оригинална публикация 

Leave a Reply