Избраха най-добрия сомелиер в България на Конкурс, проведен в ИНТЕРПРЕД СТЦ-София

Комуникационна агенция PRoWay I 19.10.2011

Финалната надпревара на Конкурса бе организирана на 18 октомври от Българската асоциация на сомелиерите

Най-добрите български сомелиери премериха сили в оспорвани дегустации пред авторитетно жури на финалите на Националния конкурс "Най-добър сомелиер на България 2011 г." на 18 октомври. Традиционен домакин на събитието бе ИНТЕРПРЕД СТЦ-София, а конкурсът се организира от Българската асоциация на сомелиерите (БАС) за шеста поредна година. Всеки от любителите на качественото вино можеше да наблюдава конкурсната надпревара на сцената на зала „София“ в ИНТЕРПРЕД Конферентен Център, както и да дегустира от вина на известни български изби във фоайето пред залата.

Сомелиерът Георги Михов от The Residence Exclusive Club се пребори за първото място в конкурса и грабна голямата награда на Конкурса – Трофей на DOMAINE BOYAR. На второ място бе отличена Живка Тренчева от Pastorant, а трето място си разделиха двама от състезаващите се сомелиери – Слави Райчев от Винарска изба Логодаж и Ивайло Йотов от Cult Gourmet Catering.

Призовите места бяха присъдени от авторитетно 9-членно жури, председателствано от Мария Йорданова, президент на БАС. Претендентите за най-добър сомелиер на България за 2011 г. се състезаваха в декантиране на червено вино, сервиране на шампанско, дегустиране и охарактеризиране на 2 червени и 2 бели вина и “сватосването” им с подходящи за тях храни, предлагане на подходящи напитки към зададено от журито меню, разпознаване на високоалкохолни напитки, поставени в чаши от тъмно стъкло и др.

Информация за Българската асоциация на сомелиерите и за Конкурса може да откриете на: http://www.bgsommelier.org

За ИНТЕРПРЕД-СТЦ София

ИНТЕРПРЕД-СТЦ София е акционерно дружество, предлагащо бизнес услуги и опериращо със собствено недвижимо имущество. Компанията отдава под наем офиси, конферентни зали, паркинги, организира бизнес срещи и търговски мисии. ИНТЕРПРЕД Конферентен Център разполага със 7 зали и отлични технически условия за провеждане на всякакъв тип събития. ИНТЕРПРЕД-СТЦ София предоставя всички модерни услуги за съвременния бизнес на високо световно ниво, съгласно приетите стандарти на Асоциацията на Световните Търговски Центрове, както и в съответствие с изискванията на местни браншови организации, на които е член.

www.wtcsofia.bg

Leave a Reply