Излиза обновен Business Woman Magazine

www.vesti.bg | 03.10.2011 

Излезе новият брой на BWM /Business Woman Magazine/ – списанието, което ще популяризира успешните жени в бизнеса. От началото на годината то беше познато в деловите среди у нас като Business Lady Magazine.

От този сезон списанието тръгва с променено име, нова визия, много инициативи.

"Приех предизвикателството да ръководя екипа на BWM, защото съм убедена, че в 21 век можем да говорим за успелите жени у нас и по света без излишно залитане към феминизма, без предразсъдъци и остарели клишета. BWM ще покаже техните постижения и опит в различни сфери, мислите и мечтите им, целите и ценностите им, страховете и надеждите им, отговорностите им като мениджъри, майки и любими", каза новият главен редактор на списанието журналистът и PR -консултант Цветелина Узунова. Тя уточни, че изданието ще е място за споделяне на мениджърски опит не само на дамите в бизнеса, но на всички хора, които са успели в различни сфери. "Смятам, че с нашите бъдещи инициативи ще покажем добрите примери за подражание на младите хора, ще се опитаме да помогнем на обществото ни да подреди ценностите си, които през последните години доста се разместиха и изкривиха".
Както и досега, списанието ще се разпространява безплатно всеки месец в офисите на български компании, държавни институции, бизнес сдружения, банки, търговски представителства и др. От следващия брой BWM ще излиза и на английски език и ще се получава в офисите на водещи европейски компании, в институциите в ЕС, в европейски и международни финансови организации и др. "Страната ни има нужда от различни информационни канали към Европа. Излизайки извън пределите й, BWM ще работи за позитивния имидж на България. Надявам се така да улесним комуникацията на нашите мениджъри с европейските им партньори, а и да им помогнем да намерят нови", поясни Цветелина Узунова.
Списанието BWM е част от мащабен проект, който включва няколко направления: Business Woman Society, BWAcademy и BWMedia. Business Woman Society ще е общност на успелите хора, които има какво да споделят за бизнеса си, за управленските си умения и подходи. В него ще участват личности, които не спират да търсят най-доброто и да се самоусъвършенстват. BWSociety ще бъде инициатор на интересни дискусии и форуми, които ще подпомагат стабилното развитие на българските компании и ще допринасят за самочувствието на техните мениджъри.
BWAcademy е инициатива, която ще помогне на мениджърите да се ориентират в деловия стил и протокол, без които съвременната бизнес култура е немислима.

BWMedia e третият модул на проекта, който ще включва различни медийни канали към бизнеса и обществото като цяло.

Октомврийският брой на BWM предлага на читателите си серия експертни материали от сферата на икономиката и финансите, банковото дело, автомобилния бранш, недвижимите имоти и др. Гости на изданието са бизнесдамата Олга Тодорова и Даниела Баришич – посланик на Хърватия у нас. Специално за броя оперната прима Веселина Кацарова допусна екипа на BWM на своя репетиция. Ще видите президента на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев в друга светлина – с него списанието поставя началото на дискусия за ценностите в съвременна България. В BWM ще прочетете и пътеписа на Владина Цекова, която това лято премина световноизвестния маршрут El Camino в Испания.

Оригинална публикация

Leave a Reply