Изложба на елитни породи котки ще събира пари за деца болни от диабет

Inter Expo Center I 14.01.2013

Интер Експо Център ще бъде домакин на първата благотворителна международна фелиноложка изложба в България. Тя ще бъде открита от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Изложбата ще се проведе по системата на авторитетната Международната фелиноложка организация (CFA www.cfa.org) и под патронажа на Българската асоциация Елитни Котки (БАЕК www.baec.eu) и московския клуб „Chatte Noir”, съвместно с Националната асоциация на деца с диабет (НАДД www.children-diabetes.org). Изложбата ще се проведе на 2 и 3 февруари и ще има състезателен характер. Ще бъдат показани над 100 елитни котки от България, Русия, Германия, Латвия, Малта и други страни, с доказано родословие от 42-те признати от CFA породи.

Домакин на престижния форум е председателят на Българска Асоциация Елитни Котки
г-н Стефан Крачунов, а надпреварата ще оценяват 8 международни съдии от САЩ, ЕС и Русия. В името на Котката ще се обединят специалисти от различни области на фелинологията, храненето, медицината, научните среди и развъдчиците. Представители от Ветеринарномедицинския факултет към Тракийски университет и специалисти от водещите фармацевтични компании ще представят своите виждания за най-добрите грижи за здравето на нашите любимци.

За първи път ще бъде организирано училище за деца за участие в изложби на CFA. Малките посетители ще имат уникалната възможност да се запознаят с признатите от CFA породи и ще получат начални познания по генетика, цветове и окраски на котките.

Председателят на НАДД г-жа Елисавета Котова ще се погрижи за забавлението на децата и юношите в специално организирани места за различни видове изкуства – рисуване, оригами, украсяване на сладки изделия. Ще бъде организиран специален търг на изделия, дарени от училища по приложно изкуства към Министерството на културата, училища и детски градини, към Столична община и деца и възрастни с увреждания.

Събраните средства от различните дейности, които ще се осъществяват в залата, ще бъдат дарени за построяване на рехабилитационен център за децата болни от диабет.
Изложбата ще бъде подкрепена от Министерски съвет, Посолство на САЩ, Посолство на Дания, Посолство на Белгия, Министерство на културата, Министерство на физическото възпитание и спорта, Столична община, Дирекция „Социални дейности” и Комисия за защита от дискриминация.

 

Leave a Reply