Кабеларки: Би Ти Ви ни иска петорни цени

в. Труд | 12.03.2013

"Би Ти Ви се опитва да увеличи петорно цената на абонат, която плащаме. Става дума за откровен рекет." Това заяви пред "Труд" изпълнителният директор на сдружението на малките и средни кабелни оператори "ТВ клуб 2000" Валентин Георгиев, което обединява интересите на 24 фирми от бранша. Според него, след като телевизията е постигнала споразумение с "Булсатком" в търговския им спор по Коледа, сега е насочила усилията си да изнудва малките и средни кабелни оператори за по-високи цени.
"Не само че вдигат цената, но и ни казват колко са ни клиентите, за които трябва да я плащаме", заяви още Георгиев. Според него от Би Ти Ви ясно разбирали, че увеличението е необосновано и затова не изпращали на компаниите проектодоговори, а само имейли с новите условия.
"Целта е по-малките кабелни оператори да бъдат отстреляни един по един, защото Би Ти Ви отказва да преговаря с нашата организация", твърди Георгиев.
"Данните, които ползваме за реалния брой абонати, са на АБРО и на системата за пийпълметрични изследвания ГАРБ", отговори от Би Ти Ви. Според медията в момента кабелните оператори масово крият истинските си клиенти. Усилията ни са насочени към излизането на този сектор на светло, така че телевизиите да инвестират в ново и по-качествено съдържание, а от това печели само зрителят, добави от телевизията.

Стр. 7

One Response to “Кабеларки: Би Ти Ви ни иска петорни цени”

  1. Недялко Кънев Says:

    Разбира се, че ще им искат петорни цени, след като те казват, че имат определен брой абонати, а имат петорно повече. Покрай скандала с Булсатком стана ясно, че се укриват абонати – от оператора клекнаха на първата проверка на министерството. Трябва да се реши най-накрая този проблем и операторите да започнат да изплащат честно печалбите на телевизиите. Тогава може и да спрем да гледаме турски сериали, защото телевизиите ще имат ресурса да създават повече български!

Leave a Reply