Канал 3 с нов собственик, предаванията на живо остават

в. 24 часа | 21.06.2013 

Канал 3 – българската "Ал Джазира", която почти непрекъснато излъчва на живо, вече е с нов собственик. Новината бе обявена от програмния директор Сашо Диков в ефира на медията в сряда вечерта.
Телевизията е купена от акционерното дружество "Медийна инвестиционна организация", което се управлява от Мария Опренова. Сделката е станала миналата седмица, каза Диков пред "24 часа".
По думите му парите са от семеен бизнес, а съпругът на Опренова – Любомир Минчев, има успешен бизнес с телекомуникационно оборудване. Тв водещият е наясно, тъй като Минчев има обща фирма и с кумеца на Диков – Спас Русев.
"До седмица или 10 дни ще се разбере какво ще се прави", каза Диков. Той остава програмен шеф на Канал 3. Засега в телевизията няма никакви промени. "Заявката е за развитие, обогатяване и повишаване на качеството на Канал 3. Телевизията ще продължи да е независима с акцент върху живите предавания", обясни Диков.
След като сам обяви за смяната на собствеността, Канал 3 започна да излъчва предаване на Маргарита Михнева вместо обичайното живо включване от протестите в центъра на София. Това предизвика подозрение у зрителите за смяна на програмната политика. "Не излъчвахме, защото нямаше какво. Нищо не се случваше. Ако имаше нещо, веднага щяхме да се включим. Лично аз първата вечер бях до 1 ч на площада. А сега Волен Сидеров се бе барикадирал вътре, никой не го търсеше, какво да показваме", каза Диков.
Опренова е била директор маркетинг и комуникации на "Мтел", работила е и в българския офис на НВО.
Досегашен собственик на телевизията от самото й създаване бе Величко Найденов. Той е един от първите в държавата, който започва да се занимава с кабелна телевизия още в зората на демокрацията.

Стр. 9 

Leave a Reply