Кеворкян се изповядва в октомврийския BIOGRAPH

Списание БИОГРАФ I 26.09.2012

Интервюта с Йосиф Сърчаджиев, Иван Вуцов и секссимвола Саманта Фокс са другите хитове в новия брой

Водещият на най-популярното публицистично предаване в българската телевизионна история – “Всяка неделя” – е на корицата на новия брой на “Биограф”. Октомврийското издание е на пазара от 28 септември, петък.

В голямо интервю-изповед за списанието Кеворк Кеворкян разказва за професионалния си път, но също и за баща си и майка си, за детските си години в Сливен и за личния си живот. В характерния си стил журналистът не спестява и унищожителна критика към днешните политици и обслужващата ги публицистика.

В допълнение към интервюто “Биограф” публикува коментар от Валерия Велева за Кеворкян, цитати от книгата му “Кеворкизми”, която е актуален хит на пазара, както и кратки портрети на няколко световни майстори на жанра тв интервю – Лари Кинг, Бернар Пиво, Мишел Дрюкер и др. 26-страничната Cover story е подплатена с много снимки от личния архив на Кеворк, към които той лично е написал обяснителни текстове.

Октомврийският брой съдържа още няколко образеца в жанра интервю. Разговорите с актьора-режисьор Йосиф Сърчаджиев, футболната легенда Иван Вуцов и автора на “Една българска роза” Найден Вълчев са не просто откровения от един интересен живот, а обобщения на цели епохи от българската действителност. Изненадваща мъдрост и зрялост пред журналистката Цвета Врангова показва и един секссимвол от 80-те – Саманта Фокс, която разказва за разочарованията си от мъжете в своя живот.

Очерци за Пенчо Славейков и Мара Белчева, превратаджията Кимон Георгиев, застаряващият Терминатор Арнолд Шварценегер, френския Елвис Джони Холидей и последния страховит гангстер Джон Готи са сред другите хитови материали в новия “Биограф”.

Както всеки месец, и този път най-голямото българско списание съчетава биографичните статии и интервюта с материали за мода, лайфстайл, рецензии за нови книги, филми и албуми, любопитни факти и забавни цитати. Разказ от Калин Терзийски, статия от Велко Милоев и откъс от книгата “Малка кутийка от Тифани” допълват публицистичното разнообразие в октомврийския брой. 

Leave a Reply