Класацията на “24 часа” пълно менте

Галерия | Кристина ПАТРАШКОВА | 23.12.2010

Политикът Александър Томов, едно от най-корумпираните лица на прехода, се нареди на призово място в течащата класация на в. "24 часа" – "100-те най-обичани българи".
Новината бе съобщена от всекидневника, който отскоро има нови собственици.
Само с тази информация ръководството на вестника доказа, че добрата му идея е опорочена, а класацията е пъпно менте.
Дори децата знаят, че Томов, наричан презрително Лупи, е един от най-мразените политици. Човек, който цял живот е разчитал на късата памет на българите. Които може би са забравили през колко политически формации е преминал, какво е говорил преди години и какао тръби днес.
Разчита малцина да се сетят, че е съветвал Живков, а по-късно се сближи с Иван Костов. Че се прегръщаше с екссобственика на ЦСКА Прамод Митал, а след това поведе война срещу него.
Че съсипа "червените" и е виновник за отнемането на евролиценза преди години.
Че отговаря за длъжностно присвояване от над 36 млн. лв.
Каква е тази класация, в която попадат персони, от които хората се гнусят? Защо медиите лъскат имиджа на хора, които ни дължат много обяснения, за да докажат, че не са крали и лъгали избирателите?
Дали по същия начин в малоумното подреждане не е попаднал и Иван Костов, по времето на чието управление се извърши безпрецедентна криминална приватизация?
Наистина ли екс-водещата Миглена Чакракчиева, прославила се повече с безбройните си мъже, отколкото с таланта си, е сред най-обичаните телевизионни лица? Действително ли редом до нея гордо се нарежда Евгени Минчев
Как въобще се определят "100-те най-обичани българи"? Какви са правилата? Парира-ни ли са възможностите за измами? Колко пъти може да се гласува от един и същи компютър? Или всеки, който иска да се почувства обичан, може да се самопредложи десетки пъти. Това ли е гласът на народа?
На коя класация въобще да вярваш, след като за "Мъж на годината" Росен Плевнелиев изпревари Цветан Цветанов. В допитването на "Дарик" обаче вицепремиерът бе обявен за Политик на годината, макар че рейтингът му падна с 12 пункта. Според неотдавнашно социологическо проучване обаче националната любимка е Кристалина Георгиева.
Не за първи път медия манипулира истината. В случая го прави "24 часа".
На неотдавнашна пресконференция новите собственици на "Труд" и "24 часа" отсякоха, че са направили сделката, защото купуват лидерите на пазара, към които доверието било най-голямо.
Какъв лидер е издание, което ще провъзгласи Александър Томов и още куп компрометирани личности за всенародни кумири? Подобни спекулации въобще не са безобидни
И без това в страната са останали шепа хора, на които заслужава да свалим шапка заради поведението и морала им.
Пълен цинизъм е те да бъдат отново унижавани. И местата им да заемат някои от най-мрачните личности от последните години.
Цялата тази подмяна се прави с любезното съдействие на медиите. Така те сриват не само ценностите в обществото, но и в професията.
Добре че поне засега в класацията не се е намърдала Калинка Илиева.
Не е късно обаче.

Стр. 19

Leave a Reply