Клубовете чакат 1 500 000 от телевизиите

в. Седмичен Труд | 02.03.2011

 

Започнаха да се заканват, че няма да пускат камери на стадионите

 

Беднотията в българския футбол си продължава с пълна сила. Стана известно, че родните ни клубове чакат 1,5 милиона лева от телевизионни права. Някои започнаха да се заканват, че няма да пускат камери на стадионите. Правилникът обаче ги стряска. Според него не пуснеш ли тв камери на стадиона, губиш служебно.
Скоро трябва да има срещу между БФС, клубовете и Би Ти Ви Медия Груп, която държи правата на шампионата. От телевизията пък се оплакват, че БФС проявил своеволие през есента, пренареждайки част от футболната програма. Това довело до загуби на телевизията, затова тя бавела парите. Известно е, че клубовете ни твърде много разчитат на парите от тв права заради крайно изтънелия си бюджет. Точно от тези права грандовете като ЦСКА, Левски и Литекс си докарват годишно по около 600 000 лева. Клубовете пък се оплакват, че заради тв предаванията някои мачове са насрочени за безумно късни часове.
От друга страна пък, в спортния ефир настъпиха сериозни промени в последните месеци. Появи се нова програма – bTV Action, по която върви основният мач за деня от Шампионската лига, както и всички запланувани срещи от нашето първенство. По Ринг.БГ останаха двубоите от Лига Европа, както и от Чемпиъншип.
Диема предава както мачове от Шампионската лига, така и основния си продукт – Висшата лига на Англия и Купата на Англия. Каналите на оператора "Булсатком" – TV + и Film + Sport пък предават най-интересните срещи от италианското калчо и испанската Примера дивисион.

Стр. 61

Leave a Reply