Кой е магарето от “На инат”

в. Уикенд, ТВ Приложение | 03.09.2010

"На инат" се излъчва само от три месеца вече гони по рейтинг вечерните си конкуренти – шоутата на Слави Трифонов и двамата "опосуми" Иван и Андрей. Предаването, което върви в ефира на ТВ 7, грабна зрителското внимание най-вече с необикновения си водещ. Той не е нито известна персона, нито запознат с тънкостите на телевизията професионалист. Казва се Марк 0′Селски и е виртуално нахакано магаре в костюм. Чувството му за хумор е особено пиперливо, което си личи от неудобните въпроси, които задава на ВИП събеседниците си.
"Уикенд" реши да провери кой всъщност стои зад образа на чифтокопитното. Оказа се, че целият проект е дело на Краси Ванков – зевзекът, който водеше "Рекордите на Гинес" по Би Ти Ви, а в момента е и един от продуцентите на шоуто за скечове "Аламинут".
"Всякакви хора вече стават водещи. Щом и Азис се пробва… Ние пък решихме да опитаме с магаре. За този формат научих на един международен панаир в Унгария и ми трябваше цяла година, за да избистря напълно концепцията и да го подготвя за екран", обяснява идеологът на предаването "На инат". Той хич не се притеснява от конкуренцията и дори отправя
покана за гостуване към Слави
Трифонов. "Нека заповяда, специално ще организираме графика за него. Имаме много въпроси, които другите не му задават от страх. Ние ще го направим", категоричен е Ванков.
Той твърди, че досега само един-единствен човек е отказал да се яви в студиото – професор Вучков. Не му било на нивото да си говори с магаре. "Е, на Йорданка Фандъкова й беше на нивото, тя дойде и нямаше проблем с това. А професор Вучков отново доказа, че "чупи водомера", споделя Краси. Според него никак не е сложно да навият знаменитостите за разговор с чифтокопитното.
"Всичко е като в стандартно предаване. Марк 0′Селски обаче задава много по-директни въпроси, защото в човешкото общуване има известни бариери, които не са проблем за едно анимационно магаре. Накрая черпим гостите с уиски и всичко е наред", смее се продуцентът.
Той пази в тайна самоличността на човека, благодарение на когото виртуалното магаре оживява на екрана. Казва, че целта му не била да популяризира някой артист чрез героя и да го прави тв звезда. "Аз дори не съм сигурен колко актьори са – един, трима, петима или дванайсет…
Гласът се получава по дигитален път
Просто искам да си запазя свободата като продуцент и ако не ми хареса един, да сложа друг, а на екран да си е все Марк 0′Селски", заявява бившият водещ на "Рекордите на Гинес". Краси бърза да сложи край на разговора, тъй като е време за снимки на поредния епизод на предаването. Влизаме в студиото, където музикантите от бенда на Дани Милев вече са заели местата си. "Хайде, заповядай на диванчето, за да се запознаеш лично с Марк, нали много искаш", приканва ме продуцентът. За да се почувствам като истински гост, ми слагат микрофон и ме настаняват на кожената гарнитура до празното бюро на водещия
Точно срещу мен има дървен шкаф, в средата на който е вграден голям монитор. След секунда в него се появява Марк 0′Селски. "Ти ли си журналистката, приятно ми е да се запознаем", избоботва с познатия глас магарето. Отговарям на поздрава му и без да се усетя, завързвам непринуден разговор, сякаш си общувам с реален събеседник.
"Хайде, чао засега и ако искаш драсни няколко реда на имейла ми, нали знаеш, че си търся жена", подмята Марк О’ Селски. Всички в студиото избухват в смях, след което идва време за истинския гост в шоуто.

Стр. 20-21

Leave a Reply