Конференция на IPRA разкрива последните тенденции в комуникацията

United Partners I 17.10.2013

Комуникацията между марките и потребителите не е просто съобщение до медиите, твърдят експерти

София, 17.10.2013г.
Да разказва истории е основополагащо умение за съвременния специалист по комуникации в среда, в която съдържанието се споделя в разнообразни медийни канали. Себастиан Хейновски, изпълнителен директор на MSLGROUP Полша, ще сподели ценни съвети как на практика да създаваме и разказваме истории по време на предстоящата регионална конференция на IPRA (Международната Асоциация за Връзки с обществеността) за PR, маркетинг и стратегически комуникации, която ще се проведе на 6-ти ноември 2013г. в гр. София.
Темата на презентацията на Себастиан Хейновски е обусловена от промените в комуникационната среда, които се налагат от социалните медии. Компаниите и марките могат да се свържат директно със своите потребители – комуникацията вече не е просто изпращане на съобщение до медиите. „PR отделите и агенциите се превръщат в създатели и издатели на съдържание. Дали посланията им ще стигнат до потребителите, зависи единствено от това дали историите, които разказват, са оригинални, емоционални и поднесени по интересен начин. Това е предизвикателство пред всички комуникационни специалисти“, разказва Хейновски.
Конференцията ще открие Алистър Кембъл – Директор Стратегически комуникации в кабинета на британския премиер Тони Блеър в годините 1997 – 2007. Специално за неговото посещение на български език ще бъде издадена и книгата му „Щастлив и депресиран – в стремеж към лично и политическо щастие“. Книгата изследва щастието от различни гледни точки и е вдъхновена от реч на автора пред студентите от Бирмингамския университет. В нея Алистър Кембъл се опира на икономически и политически теории, за да намери отговор на въпроса как щастието може да оцелее в очевидно негативната медийна култура, и как щастието може да влияе върху формирането на социалните политики. Книгата ще бъде издадена от ROI Communication.
Конференцията „Силата на интелигентните комуникации“ поставя фокус върху дигиталната революция и промените на PR бизнеса и комуникациите в условията на променящата се среда. Събитието ще събере топ лидери от сектора на комуникациите, представители на чуждата дипломация у нас, представители на медиите и специалисти по PR, маркетинг и стратегически комуникации от България и Централна и Източна Европа. Повече за програмата и говорителите на конференцията, можете да намерите ТУК.
Следете ни за новости и на Facebook и Twitter. Официалният хаштаг на конференцията е #ipracee13.
За Себастиан Хейновски
Себастиан Хейновски е изпълнителен директор на MSLGROUP Полша, най-голямата PR агенция в Полша. Хейновски е всепризнат експерт в областта на кризисната комуникация и социалните медии. В момента работата му е свързана със стратегическото консултиране на компании от сектора на бързооборотната търговия, както и някои от компаниите, лидери на фондовата борса. Хейновски е и съветник в кабинета на Президента на Полша.
За IPRA:
IPRA е единствената в света международна асоциация за индивидуално членство на специалисти в сферата на връзките с обществеността. Асоциацията предлага възможност за комуникация с голям брой висши мениджъри и специалисти в сферата на бизнеса, образованието, неправителствения сектор и публичните комуникации от над 100 държави. IPRA има повече от 50 годишен опит в насърчаването на професионалното развитие. Създател е и организатор на световните Златни награди за отличие (Golden World Awards for Excellence).
За Юнайтед Партнърс:
Юнайтед Партнърс е една от първите български специализирани PR агенции, която предлага пълно комуникационно обслужване. През последните петнадесет години компанията осъществява многобройни продуктови и корпоративни кампании, пъблик афеърс проекти, а през последната година и дигитални кампании за водещи компании в различни сфери като Procter & Gamble, IBM, ING Life, Western Union, UNICEF, Nestle, Johnson WAX, Intel, Фондация „Димитър Бербатов” и др. През годините Юнайтед Партнърс печели многобройни отличия от конкурси в сферата на PR, сред които златната награда на IPRA в категория „Най- добра корпоративна PR кампания” с проекта “BGTeen.info”, реализиран за Procter & Gamble. Повече информация на: www.united-partners.com.
~~~
За контакти:
Мила Дойчева

CEE IPRA Conference
Sofia, 2013

+359 2 832 33 44
+359 2 832 33 50
+359 887 77 01 96
mila.doycheva@united-partners.com
www.united-partners.com 

Leave a Reply