Контролери от следващо поколение на Siemens

Интер Експо Център I 22.03.2013

Siemens ще представи фамилия контролери от следващо поколение, насочени към машини от среден до висок клас, заводска автоматизация и нова генерация апаратура за защита и контрол

На 42-ото издание на международната B2B изложба БУЛКОНТРОЛА (http://iec.bg/bg/event/30/bulkontrola)в Интер Експо Център – София (http://iec.bg/bg)(29 – 31 май 2013 г.) Siemens Bulgaria ще представи ново поколение контролери, характеризиращи се с висока производителност и ефективност. Важни параметри са високата системна производителност и разнообразието от стандартно интегрирани функционалности, вкл. задачи за позициониране "Security" за максимална защита на предприятието и "Safety" – приложения за безопасност. Контролерите са с висока ефективност благодарение на иновативния дизайн за лесен монтаж, конфигурируемите диагностични функции, лесен инженеринг и ниски разходи за проектиране.

На изложбата ще бъде демонстриран макет, който представя системите за енергиен мениджмънт WinCC/Powerrate и B.Data. Архивират се всички енергийни данни на територията на дадено предприятие и обработените и обобщени данни се предоставят на избрани потребители. Интегрираната функция за управление на товарите позволява поддържане на мощностите в диапазон, предварително договорен с доставчика на електроенергия.
B.Data дава широк спектър от софтуерни инструменти за енергиен мениджмънт на корпоративно ниво – от наблюдението до управлението, планирането и закупуването на енергия. Постига се пълна прозрачност на енергийните данни и точно разпределение на разходите за енергия по различните разходни центрове, вкл. трансфериране на данните към счетоводната система на предприятието.

Фокусът ще бъде поставен и върху SIRIUS Innovation – новата генерация апаратура за защита и контрол.
Направление Индустриална автоматизация на Siemens ще представи на изложбата Sitrans LUT400 – серия ултразвукови контролери с точност на измерване до един милиметър (0.04 инча). Моделите са три – контролер за ниво Sitrans LUT420, контролер за ниво, помпи и разход Sitrans LUT430 и изключително точен разходомер за открити канали Sitrans LUT440. Серията е подходяща за редица приложения – за пречиствателни станции за питейни/отпадни води и водни съоръжения, производствени мощности и промишлени съоръжения за съхранение на вода.

За първи път на БУЛКОНТРОЛА (http://iec.bg/bg/event/30/bulkontrola) ще бъде представен новият модул за тегловно измерване SIWAREX WP321 към серията Simatic S7-1200. Siemens ще представи и нова гама опростени и ценово оптимизирани инвертори SINAMICS V20 за стандартни приложения в индустрията.

В областта на управлението за металорежещи машини Siemens ще представи SINUMERIK 808D – едно ново начало при системите за управление на стандартни стругови или фрезови машини. Системата предлага не само лесен пуск в експлоатация, но и изключителни удобства за потребителя. Съвместната работа на сервозадвижванията SINAMICS V60 и серводвигателите 1FL5 с SINUMERIK 808D е идеалното решение за машини от стандартния клас. Благодарение на човеко-машинния интерфейс SINUMERIK 808D startGUIDE всички етапи от „живота” на машината – от пуска в експлоатация, през процеса на продажба, до програмирането и обслужването, се осъществяват с минимални усилия.

Паралелно с БУЛКОНТРОЛА ще се проведат и 7-ата международна специализираната изложба ВОДА СОФИЯ и 5-ата международната конференция БУЛАКВА (http://iec.bg/bg/event/31/voda-sofiya).

Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс (http://iec.bg/bg) и в социалните мрежи Facebook (https://www.facebook.com/interexpocenter) и LinkedIN (http://www.linkedin.com/company/2726562).
 

 

Leave a Reply