Корейският посланик: Шумен има огромен икономически потенциал

 www.topnovini.bg | 27.08.2013 

Кметът на Шумен Красимир Костов и посланикът на Република Корея Шин Мен-хо обсъдиха възможностите за бъдещо сътрудничество и потенциални корейски инвестиции в региона. На брифинг след срещата на градоначалника, висшият дипломат отбеляза, че Шумен има огромен икономически потенциал и може да привлече чуждестранни инвестиции, в това число и от страна на корейски фирми.
„Това е първата ми официална визита в Шумен и благодаря на кмета, че ми предостави информация за бизнес-средата и залегналите приоритети в плана за икономическо развитие, който е важен за младите хора и за града”, подчерта гостът.
Посланик Шин Мен-хо увери, че Корея и корейското правителство имат желание да станат добър партньор на страната ни в различни сфери.
Дипломатът посочи, че кметското ръководство има воля за промени в положителна посока. „Сигурен съм се, че скоро ще чуем добри новини за успешно сътрудничество между Корея и България, и особено между Корея и Шумен.
По отношение на определени сфери за бъдещо взаимодействие и инвестиции на корейски фирми, Негово Превъзходителство Шин Мен-хо, не даде директен отговор, но обърна внимание, че е посетил завод „Мадара” в града, тъй като корейска фирма е проявила интерес към потенциално производството на селскостопанско оборудване. „Мисля, че компанията „Мадара” АД има голям потенциал за бъдещи инвестиции и да работи съвместно с Корея”, посочи посланикът.
От своя страна кметът Красимир Костов благодари на госта за проявения интерес и отбеляза, че се надява и на следващи ползотворни срещи и контакти. „Говорихме за Индустриалния парк, а основното е, че Шумен е интересен за корейски инвестиции. Затова се радвам, че Негово превъзходителство отдели време да посети града”, посочи кметът на Шумен.
По време на първата си визита в града висшият дипломат бе придружаван от PR експерта и Почетен гражданин на Шумен Максим Бехар, като първото посещение на госта беше в завод „Мадара”. Утре Негово Превъзходителство Шин Менг-хо ще разгледа Индустриалния парк и ще се запознае с устройството на зоната и възможностите за инвестиции.

Оригинална публикация

Leave a Reply