Коритаров се завръща в Би Ти Ви

www.vsekiden.com I 29.08.2014г. 

Журналистът ще има рубрика в „120 минути“

Един от най-известните български журналисти Георги Коритаров се завръща в медията, от която започна телевизионната му кариера – Би Ти Ви, научи вестник „Всеки ден". Той ще има собствена рубрика в предаването „120 минути". В нея Коритаров ще върти на журналистическия си шиш по един събеседник и ще прави кратък анализ на събитията от изминала седмица. Публицистичното шоу с водещ Светослав Иванов набра завидна скорост и стартира втори сезон в началото на септември, но вече няма да се излъчва в събота, а в неделя, на мястото на „Нека говорят".

Коритаров бе и едно от имената, спрягани за водещ на отишлото в историята предаване, когато Росен Петров го напусна, за да се влее в редиците на Бареков. В крайна сметка обаче преговорите между него и продуцентите от „Дрим тийм" не са довели до резултат и Петров бе заменен с Жени Марчева и Михаил Дюзев.

През 2003 г. в сутрешния блок на Би Ти Ви Коритаров правеше 30-минутни интервюта с актуален събеседник, а рубриката му бе съвместна продукция с радио „Свободна Европа" и се казваше „Блиц". Освен с интервютата, които бяха истинско изпитание за гостите му, журналистът стана особено популярен и с изказването си за липсващата му масичка в студиото: „Така се почва, малка масичка се взима, после столът и накрая победа на здравите сили", с което намекна за вече съществуващ проблем с телевизията. В началото на 2004 г. предаването бе спряно, след като договорът му не бе подновен.

Дни по-късно на дискусия за свободата на словото Коритаров съобщи, че отношенията му с Би Ти Ви са били като тези между САЩ и СССР, разказа и как шефовете на медията са поискали от него да подпише анекс към договора си, според който е длъжен да се съобразява с редакционната политика на медията. Той трябвало да съобщава предварително темата и госта си. Журналистът намекна и за съществуването на забранителен списък с гости.

Година по-късно Георги Коритаров стана водещ на сутрешния блок на Нова телевизия, заедно с Лора Крумова. Напусна и тази медия през 2008 г., защото бе обвинен, че е изнудвал шефа на „Лукойл" Валентин Златев за голяма имотна сделка. От 3 години журналистът е водещ на предаването „Свободна зона" по „Тв плюс". Въпреки новата си работа в Би Ти Ви обаче ангажиментът му към кабеларката остава.

 

 

 

 

 

 

Оригинална публикация 

One Response to “Коритаров се завръща в Би Ти Ви”

  1. Румен Says:

    Жоро Коритаров никого не е изнудвал!
    Уволниха го ето за това интервю!
    http://smotri.com/video/view/?id=v25473569b62

Leave a Reply