Косара Марчинкова отлита за САЩ с новия си кънтри албум

Aгенция за публични комуникации ПРофайл I 24.02.2011

Косара Марчинкова, една от малцината български певци, изяваващи се в стила кънтри, пусна нов албум преди заминаването си в САЩ, родината на този стил, информира ПРофайл.

Дискът със заглавие „Основите“ ще бъде представен на 1 март в столичния клуб „Гранд де лукс” от 19.30 ч. при вход свободен за журналисти и почитатели. В програмата ще участва кънтри певица Лили Друмева, Роси Кирилова, чийто първи записи са в същия стил и Джина Иванова.

Марчинкова избира 10 от най-любимите си песни от златната класика на кънтрито, които записва в свои версии и по аранжимент на Бойко Петков, музикант от ню уейв групата „Клас”. За да направи кавърверсиите, Марчинкова откупува по официален път правата на оригиналите от съответните представителни компании за страната.

„Кънтри задължително се изпълнява на английски”, споделя Косара, която владее перфектно езика. В диска има и няколко нейни авторски песни, както и на Бойко Петков.

По съвпадение албумът излиза дни преди заминаването на Косара Марчинкова за САЩ. Международна фирма, в която тя работи в областта на комуникациите и корпоративната социална отговорност, я изпраща да оглави същия отдел в офисите им в САЩ и Канада. „Не си поставям за цел да емигрирам. Завършила съм висше образование в САЩ и никой не ми вярваше тогава, че ще се върна”, споделя дъщерята на мелодичния дует Стефка Берова – Йордан Марчинков.

Наследницата на незабравимия дует тръгва по техните стъпки още в 10-и клас, без да е насърчавана от родителите си. Първите си концертни изяви осъществява през 1989 г., а дебютният си албум „Добре дошла” издава през 1997 г. „Музиката за мен е професионално хоби. Пея само за удоволствие – на себе си и на хората, които ме харесват”, споделя Косара. Тя има записан и дуетен албум с майка си Стефка Берова,допълват от ПРофайл. 

Заповядайте на официалното представяне на новия албум на Косара Марчинкова на 1 март в „Гранд де лукс“ от 19.30 часа.

Моля потвърдете присъствието си по майл. Предварително благодаря!!!


Поздрави,
Слави Станев


С поздрав най-сърдечен :
Aтанас Лазаров,
CEO

Aгенция за публични комуникации ПРофайл
www.PRoFile.bg

@ profile.bg@gmail.com
@ pr@profile.bg

@ Skype: prprofile

София 1000

0888909911

Leave a Reply