Краси Гергов удари Кеворк, той си го върна на Алексей

в. Марица, Пловдив | 2010-01-30 

Медиите имат и друг живот – таен, пронизан от безброй битки срещу врагове и измислени герои. Някои воюват една срещу друга и това е най-гадната и отвратителна война. На огъня й обикновено се греят политически спекуланти, партийни идиоти и всякакви негодници. Тези войни, рано или късно, стават публични. Тогава ясно се вижда, че някои медии не се занимават с нищо друго, освен да обслужват партийни, финансови и корпоративни интереси. В тази рубрика ще ви представяме войни, на които се натъкваме. Те хвърлят светлина и върху някои процеси в обществото ни.
След като Гергов призова журналистите да не общуват с Кеворк, той реши да атакува сочения за собственик на в. "Галерия" Алексей Петров. "Той не е нито мутра с мутрите, нито ченге като ченгетата", пише Кеворкян.
Интригата между Кеворк Кеворкян, Алексей Петров и Красимир Гергов се развихри с пълна сила. След като преди време Гергов удари Кеворк с интервю пред в. "Класа", във вторник Кеворкян си го върна, но на Алексей Петров – и от страниците на в. "Труд".
В интервюто си за "Класа", препечатано и във в. "Галерия", Гергов призова журналистите да не си общуват с Кеворк. "Агент Димитър е най-фрапантният пример за доносник, който е топил цялата интелигенция на България", каза тогава Гергов и допълни, че след демокрацията Кеворк се е направил на дисидент.
Вместо да се справи със своя стар враг обаче, Кеворк написа открито писмо в ченгеджийската "Афера" и призова прокуратурата пак да проверява Гергов.
От страниците на "Труд" във вторник арменецът демонстрира решимост да атакува и сочения за собственик на седмичника "Галерия" Алексей Петров.
"Хермафродитната същност на подобни хора е очевидна – нито мутра с мутрите, нито ченге като ченгетата", пише той. Кеворк припомня, че Бойко Борисов нарече Алексей "лоялен гражданин", защото "предаде бившия си шеф Петко Сертов и бившия премиер Сергей Станишев". През октомври миналата година Петров отиде на посещение в Министерския съвет, за да предаде на Борисов секретния доклад на ДАНС с имената на подозирани в корупция министри на тройната коалиция.
"Сетне се оказа, че "лоялният" е работил известно време дори без заповед в същия този ДАНС (твърдението е на Иван Костов). Още по-сетне, след като бяха изритани от агенцията, той и неговата група започнаха да ръсят небивалици в ефира и печата, продължават да го правят и досега", пише още Кеворк.
Той претопля и твърдението, че партията на Яне Янев е продукт именно на Алексей . "Янето всъщност беше истинският говорител на групичката от ДАНС, а сега се оказа, че директно е скривал сигнали от парламентарната комисия по корупцията", смята Кеворк.
В писанието си той припомня и думи на бившия главен прокурор Никола Филчев по адрес на Петров и компания: "Опасни момчета са тия". "На Филчев може да му се вярва, той е много близък с "лоялния" по времето, когато онзи си беше известен просто като мутра под прикритие", казва още Кеворк.

От сайта на Бареков BNwes

29.01.2010 г.

Стр. 17

 

Leave a Reply