Красимир Райдовски: Журналистиката е продажна

www.frognews.bg I 3.07.2011

Медиите и журналистите в България отдавна не служат на истината и на обществото, а са зависими от интереси и финикийски знаци.

Около тази теза се обединиха в предаването “На среща с Люба Кулезич” бившият разузнавач и шеф на пресцентъра на кабинета Виденов Красимир Райдовски и журналистката Светослава Тадаръкова.

Благодарение на помощта на съпруга ми мога да съм независима и не ми се налага да се продавам за 1000 лева, призна Тадаръкова.

Според Райдовски обаче, не само олигарси и политици корумпирали журналистите. Той имал свидетелства, че и журналисти предлагали подкупи и рушвети на властимащи и бизнесмени.

Самият той призна, че многократно са се опитвали да го използват като посредник. Една известна личност, на която няма да кажа името, ме уговаряше преди години да уредя на строителен предприемач среща с Виденов, като срещу това бизнесменът щял да построи къща в Горна Баня на човека, който ме молеше за услугата.

Райдовски е убеден, че сред пишещите е пълно с продажници.

Съжалявам, че когато имах някаква власт бях много мек с такива хора. Такъв на пример е Иван Гарелов. Бях много мек с него на времето, а не знаех, че е обърнал политическата резба. Ако знаех, нямаше да го допусна нито в кабинета си, нито в Министерски съвет, категоричен бе бившият разузнавач.

Повод за разговора му с Тадаръкова бе ненадейната смърт на телевизионната критичка Васа Ганчева, която малко преди да почине, бе заловена от камера на Нова ТВ да се уговаря за написването на рецензия срещу пари.

Васа не можеше да си купи лекарства през последните години. Тя беше от онези по-възрастни колеги, които станаха жертва на прехода, заяви Тадаръкова.

Оригинална публикация 

Leave a Reply