“Крес” навърши 20 години

сп. Тема | 25.02.2012

Онлайн бюлетин с опита и спомените на хората от бившия и днешния си екип създаде рекламна агенция "Крес" по случай своята 20-годишнина. Компанията е създадена на 20 февруари 1992 г. Досега в нея са работили над 120 специалисти, някои от които в момента са директори във фирми в други страни по света. "Крес" е първата независима рекламна агенция у нас. Оттам допълват, че над 90 на сто от кадрите й са все още в бизнеса и са водещи специалисти у нас и 6 чужбина.
"През годините срещах два типа хора – написа в бюлетина създателят на "Крес" Красимир Гергов. – Едните – отворени към света, жадни да научат и да направят. А другите – изпълнителни, но дистанцирани от рекламата. Първите успяха да постигнат много, да печелят признание и пари, някои от тях потънаха в океанския си талант. Но всички те бяха личности с присъствие. Такива хора търсех и насърчавах. Чиновниците отпадаха.
фирмата е горда, че е изградила историята на рекламния бизнес в България и е утъпкала пътя за много свои конкуренти. Развивала е непознати и иновативни тенденции и идеи в областта на рекламата и е наложила нови стандарти в бранша. "Крес" се оказа нещо повече от екип – школа, клуб, приятелски кръг, кауза – допълниха на юбилея от агенцията.
Сред клиентите на фирмата са "Мерцедес-Бенц", "Мицубиши", Пощенска банка, "Ромпетрол" и много други български и международни компании.

Стр. 6

Leave a Reply