Крум Савов поема спорта в Би Ти Ви

www.dnevnik.bg I 20.02.2014
 
 Крум Савов е новият отговорник за спорта в Би Ти Ви, съобщиха от медията. Бившият ръководител на спортния отдел на "Нова телевизия" ще замени на поста Красимир Минев, който беше освободен покрай рокадите в дирекция "Новини и актуални предавания".

Савов работи с настоящия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Павел Станчев в "Нова" в периода 2004-2008 г. и се раздели с позицията си след промените в ръководството на телевизията преди шест години. Дълги години той беше лицето на спорта на "Нова", където работеше от старта на телевизията през 1994 г.

В последните години Савов беше главен редактор на интернет проекта LiveMedia, а след напускането на Сашо Диков и главен редактор и на спорта в Канал 3.

"Крум Савов е утвърден професионалист и съм сигурен, че неговото присъствие ще засили силната журналистика в спортните новини и другите спортни предавания в каналите на "Би Ти Ви медиа груп", каза Венелин Петков, директор "Новини, актуални предавания и спорт".

"Би Ти Ви медия груп" разполага с атрактивен пакет от спортни продукти, в който влизат мачовете от Шампионската лига, италианското футболно първенство и шампионата на Франция, където отскоро играе и Димитър Бербатов.

В групата от канали попада и специализираният спортен канал Ring.bg, където се излъчва волейболния шампионат на Италия и футболния на Аржентина.

"Телевизия номер 1 в България трябва да има и спортни новини №1. Продуктът, който Би Ти Ви създава за Шампионска лига и Лига Европа, е на нивото, на което играят "Барселона" и "Байерн". Ще вкараме повече журналистика в спортните предавания като наблегнем на авторски и ексклузивни материали, интересни гости в студиата и различни подходи към важните спортни събития", каза Савов в съобщение от медиата-

"Ще развием още повече интеграцията между телевизионния и интернет продукт на Би Ти Ви, за да имат зрителите 24 часа достъп до най-интересните и бързи спортни новини в България", каза той.
 

 

Leave a Reply