Къци Вапцаров: Продуцентската мафия ме изхвърли от телевизията

в. Show | Ценко ПАНОВ | 02.02.2011

Къци Вапцаров категорично отрече слуховете, че се е пропил. Миналата седмица "19 минути" цитира негови близки, според които бившият тв водещ от известно време се е върнал към стария си порок – чашката.
"Лъжа е, че съм се пропил, алкохолът въобще не ме влече. Случва ми се, като седна в ресторант в месеца веднъж, да си кажа на здраве с някого с една бира… Но кой алкохолик или наркоман ще си признае, че е такъв, грозно е да се дава гласност на подобни извращения", заяви мистър "Риск печели, риск губи".
За да докаже, че не се е пропил и изглежда свеж като репичка, тези дни Къци се появи в предаването "Рулетка". Там той призна пред водещата Люба Кулезич, че е станал жертва на продуцентската мафия.
"Разкараха ме от бизнеса, защото предаванията ми бяха с малки бюджети и чисто български формати". По думите на ексзвездата на bTV неговото "Риск печели, риск губи" било народно предаване, ходело при хората по села и паланки и струвало много евтино. Но това не било удобно на продуцентската мафия, която искала да вкара големите и скъпи чуждестранни формати и да взема огромни пари от телевизиите.
Неговият бивш кадър Герасим Георгиев-Геро, който водеше тв шоуто "Горчиво", дори беше още по-конкретен и заяви в свое интервю тези дни: Убиха Къци като телевизионер, като продуцент. Слави го уби.
С вицовете си за Къци, с осмиването му, с всичко. Такъв е законът на джунглата – елиминираш, за да си освободиш място… В момента Вапцаров няма нищо общо с телевизията, а той е човекът, започнал страшно много предавания. Да не забравяме и bTV с кое предаване стартира – "Риск печели, риск губи", нали?", възмущава се Геро. който вече е част от екипа на Маги Халваджиян и неговата "Пълна лудница".
Междувременно, отвратени от риалитита, крупни тв измами и продажни "народни шоуме-ни", зрители създадоха във фейсбук група, наречена "Да върнем Къци в ефир".
Тя вече наброява 1122 участници, показа проверка на "ШОУ".
Ето какво гласи манифестът на "къциманиаците": "Нека върнем лаконичната и многопластова личност на най-големия шоумен на България, от който всичко тръгна. Къци си е Къци, нито повече нито по-малко. Но все пак за тези. които не са просветени в неговото творчество… Joker – Къци Вапцаров е популярен телевизионен водещ на български забавни предавания. Неговото рождено име е Кръстю Георгиев Вапцаров. Завършва актьорско майсторство във НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Своята телевизионна кариера започва с развлекателното предаване на БНТ "Невада". През 1996 година започва развлекателното предаване "Риск печели, риск губи", в което произволно избрани участници от публиката решават кръстословица, като финалистът (човекът, отгатнал последната дума) върти колелото на късмета. Предаването е спряно през 2005 г.
Продуцент е и на предаванията ..Кой е по-по-най" и "Горчиво", които стартират съответно през 2001 и 2005 г.
Има издадена книга "Секс за душата".
През 2008 г. се дипломира като филмов режисьор в НАТФИЗ. филмът му "Добре дошли на Земята" е номиниран на 12-ия "София филм фест". показван е на "Послание към човека" в Санкт Петербург, както и на фестивала "Филаделфия Индепентънт филм фестивъл". където печели първа награда в категорията "Кратък филм".

Стр. 11

Leave a Reply