LG Optimus 3D завършва 3D екосистемата на LG

AMI Communications I 18.08.2011

Истинска промяна в парадигмата на 3D забавлението. Завършена екосистема от решения позволява на потребителите да създават, гледат и споделят 3D съдържание

София, 18.08.2011 година. С пускането на пазара на първия 3D смартфон с Tri-Dual архитектура, LG Electronics успя да създаде завършена 3D екосистема, която включва телевизори LG Cinema, 3D Blu-ray системи за домашно кино, 3D мобилни компютри, 3D проектор и 3D монитори. Разгръщането на тази 3D екосистема в световен мащаб означава, че потребителите могат да се наслаждават на изчерпателно портфолио от 3D продукти, които позволяват гледането, създаването и споделянето на висококачествено 3D съдържание.

„Само допреди няколко години, 3D беше скъпоструваща и трудно достъпна технология за повечето хора. Днес обаче LG предлага изключително 3D забавление в дома или дори в ръката ви, благодарение на продукти като LG Optimus 3D. Освен това последните 3D продукти на LG разполагат с камери и различни начини за свързване, което прави възможно създаването и мигновеното споделяне на 3D съдържание. Ние сме сред пионерите при развитието на тази технология и в момента определяме стандартите за 3D забавление в целия свят“, каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company.

От началото на годината LG Electronics следва цялостна стратегия за развитието на 3D продукти, която цели да промени начина, по който потребителите могат да се радват на 3D съдържание. Освен че предлага най-добрата платформа за 3D филми и игри, компанията дава възможност на клиентите си да правят триизмерни снимки навсякъде и по всяко време и да ги споделят веднага с помощта на смартфона си.

Ключов за това цялостно 3D изживяване е смартфонът LG Optimus 3D, който заснема и възпроизвежда 3D съдържание с професионално качество, което може да се гледа без специални очила. Неговата tri-dual архитектура (две ядра, два канала и двуканална памет) гарантира чувствително по-бързо и безупречно поведение при работа с няколко приложения едновременно, сърфиране в Интернет и забавление с игри и мултимедийно съдържание с високо качество. Смартфонът разполага с възможност за безжично споделяне на заснетото 3D съдържание с други DNLA съвместими устройства, като 3D телевизори или 3D мобилни компютри. LG Optimus 3D вече е достъпен в по-голямата част от Европа, САЩ и страните от Азиатско-тихоокеанския регион. Моделът се предлага в България от началото на месец юли тази година.

LG също така предлага водещи на пазара потребителски решения за 3D съдържание. Телевизорите от серията LG Cinema 3D и 3D мобилните компютри предлагат перфектна платформа за гледане на 3D. Благодарение пък на партньорството с YouTube, потребителите на LG Optimus 3D могат да качват както вече записано, така и 3D съдържание, което заснемат в реално време на специален 3D канал в YouTube. Още едно предимство на 3D смартфона, който работи без очила, са предварително инсталираните 3D игри разработени в партньорство с Gameloft, сред които са Asphalt 6: Adrenaline, Let’s Golf и N.O.V.A.

На базата на тази цялостна 3D екосистема LG планира да разшири своето портфолио от високотехнологични 3D продукти. По този начин компанията иска да предостави възможност на потребителите от целия свят да създават, да се наслаждават и да споделят 3D съдържание.

# # #
LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят.
За повече информация:www.lg.com

За повече информация:

Ина Пенкова
AMI Communications за LG
02/ 989 51 15
0885 769 556
ina.penkova@amic.bg
www.lge.bg

Leave a Reply