Люба Пашова, водещата: Няма да празнува

в. Седмичен Труд | 29.06.2011

 

На 28 юни водещата на спортните новини по БНТ Люба Пашова навърши 40 години. Според народно поверие тази годишнина не се празнува и тъй като е суеверна, Люба се въздържа от организирането на пищен празник. Така тя наруши дългогодишната традиция на тази дата да прави щури купони с много приятели и близки. Водещата се задоволи само с компанията на съпруга си и малката им дъщеря.

- Имате ли незабравим рожден ден?

- Сещам се поне за два такива. Обикновено на моите празненства първите хора, които идваха, бяха Иван Славков и съпругата му. Отсега нататък рождените ми дни ще са малко тъжни, защото Батето няма да е сред гостите. Винаги каня колоритни личности с голямо чувство за хумор и се получава страхотен празник.

- Най-скъпият подарък, който сте получавали?

- Не ме вълнуват материалните неща. За мен е важно, че хората са ме уважили с присъствието си. Радвам се, когато за подарък получа нещо, което наистина харесвам и ме интересува. Обожавам да получавам бижута. Имам много и те са ми скъпи, но не защото струват много, а защото са незаличим спомен от любими хора.

- Най-лошият и най-хубавият момент в живота ви?

- Много тежко ми беше, когато загубих родителите си. Като всяка жена, най-щастлива бях при раждането на дъщеря ми.

- Как ще прекарате лятото?

- Още не сме решили къде и как ще почиваме. Тази събота и неделя ще направя нещо, за което отдавна си мечтая. Моят род е от Босилеград и със семейството ще се разходя дотам. Ще посетим родната къща на дядовците ми и ще се срещна с роднини, които не съм виждала от 20 години.

- Коя мисъл си повтаряте най-често?

- Когато започвам нещо ново, винаги си казвам: "Всяко начало е отчайващо трудно, но плодовете на упоритостта са омайно сладки."

Стр. 2

Leave a Reply