Люба Василева: Красотата в живота

 сп. Intro | Поля НИКОЛОВА | 25.07.2012

ЛЮБА СЕ ГРИЖИ ЗА PR И РЕКЛАМАТА НА AVON ЗА БЪЛГАРИЯ, АЛБАНИЯ И МАКЕДОНИЯ. ОСВЕН РАБОТАТА Й ЗА КОЗМЕТИЧНИЯ БРАНД ТЯ ИМА МНОГО ДРУГИ ИНТЕРЕСИ И ЗАНИМАНИЯ, ЕТО ЗАЩО РЕШИХМЕ ДА СИ ПОГОВОРИМ С НЕЯ. ОКАЗА СЕ, ЧЕ INTRO И ЛЮБА ИМАТ ОБЩО ДНК.

- Коя е Люба извън работния терен?Разкажи ни малко повече за себе си.

- Магистър по PR съм в Софийския университет и съм учила в Германия история на изкуството и социология. Бих се определила като авантюрист, човек, който взима от живота с пълни шепи, обича обратите и изненадите и не иска да порасне. Обичам големите, шумни компании, фестивали, концерти, харесвам добрата музика, съвременното европейско кино и най-доброто от американското. Обичам пътуванията – старата Европа ме вдъхновява, обожавам Андалусия, Тоскана. Харесва ми да разглеждам най-добрите галерии в Европа, Уфици, Прадо. Рисувам, когато намеря време – многоцветни платна с маслени бои, като тези на Кандински, любимия ми художник. Харесвам да ходя на къмпинг с приятели, в България обичам да ходя на Варвара, Синеморец.

- Какво е твоето лично определение за красотата?

- По-скоро ме вълнува вътрешната красота или тази,която струи от човек, когато е щастлив. Всъщност щастието и любовта ни правят красиви. Радвам се, че много жени в България съзряха за идеята, че красотата е въпрос на индивидуалност.

- А какви жени те вдъхновяват?

- Силните и категорични жени, тези с излъчване, с финес, не непременно външно красивите, но същевременно оставили отпечатък. Новаторките, жени като Жорж Санд – писателката, първата, започнала да носи панталони в Париж по онова време, Берта Моризо – единствената жена импресионист в Европа, Мерилин Монро, Коко Шанел. Обичам творческите натури, а и работя в компания за жени, ние сме компанията с най-много дами на високи мениджърски позиции в света. При нас силните и властни жени са много, защото работим в мултинационална среда и възможностите са безброй.

- Как поддържаш форма, как се грижиш за себе си?

- Обичам хармоничните спортове, които те карат да мислиш за позитивни неща, докато ги упражняваш. Фитнес залите са твърде неестествен тип спорт. Обичам да плувам, напоследък тичам на Витоша, харесвам звуците на гората, ароматите, така си почивам. Докато живеех в Германия, посещавах курс по хата йога, който ме научи да овладявам стреса и да балансирам енергиите си, да дишам пълноценно. Планините са моя страст, скоро отивам в Пирин, харесва ми да се движа по ръба на скалата, по билото на планината.

- Кои са твоите места в София, къде излизаш най-често?

- За сутрешно кафе любимо място ми е Starbucks, просто не мога да се разделя със сладкишите им и безкофеиновото кафе. Обичам да хапвам в При архитектите, Слънце и Луна, Spaghetti Kitchen. Ходя често в бара на един приятел Контраст, на Шишман, понякога в Билкова, Bar Bar. Butchers ми е любимо място също, а на морето Корабът на Синеморец.

- Би ли се определила като част от дадена субкултура?

- Преди недвусмислено бих казала new wave генерацията, израснала съм с музиката на Depeche Mode, Cure, но сега по-скоро бих казала, че попивам от различни субкултури – в музикално отношение интересите ми се разпростират през стилове като trip-hop, hip-hop, electronic, jazz, ninja tune, dub, reggae до grunge и дори punk. Иначе смятам, че съм от младите хора, имали възможност да останат на запад, но все пак предпочела да се върне в България, така че съм си чиста проба българче.

- Работиш за един от големите козметични брандове у нас. Какви са предимствата на това да пазаруваме от Avon?

-Основното предимство на големите компании като нашата е, че можем да си позволим да предложим наистина добро качество на разумни цени. Навсякъде по света поддържаме едно и също качество на продуктите ни и така вече 126 години. Всеки ни познава с кампанията срещу рака на гърдата От любов към живота, с която съм свързана толкова емоционално, миналогодишния концерт на Графа в НДК, дарените средства и хората, на които сме помогнали.

- Какво се купува най-много?

- Определено ароматите са категорията, към която жените в България проявяват най-силен интерес, и това е, защото имаме какво да им предложим. През годините се наложихме като лидер сред ароматите, а най-любимият аромат на българката се очерта класическият Little black dress – предполагам няма жена, която да не го познава. Друга сила на Avon е декоративната козметика, смело мога да кажа, че налагаме тенденции сред нашите потребители. Уверено стъпваме и в нови категории на пазара, като например боята за коса или пък продукти за грижа за бебета, с които ще се запознаете съвсем скоро.

- Ивет Лалова, която спечели за страната ни европейска титла, е ваше рекламно лице. Как се работи с нея, разкажи ни за други жени, които са участвали в кампаниите ви?

- Ивет е чудесен човек, много лъчезарен и естествен. През ноември пътувахме до Полша, за да заснемем фотосесията за Solutions – серията ни грижа за кожата, на която тя стана лице. Беше много емоционално изживяване, намерихме много общи теми и интереси, любовта към Италия, италианската кухня, сушито. Тя е и много дисциплинирана дори и в свободното си време, трябва да се грижи постоянно за формата си и да се пази. Този режим наистина е достоен за уважение. Имах възможност да взема и лично интервю от Рийз Уидърспун, тя е глобален посланик на Avon в кампанията ни срещу домашното насилие, но е и лице на продукти от декоративната козметика като червилото Shine attract. Мисля, че е много женствена и същевременно отдадена на каузата. С нейна помощ даренията само за домашното насилие достигнаха 30 млн. долара.

Стр. 70-71

Leave a Reply