Любомир Аламанов: От всекиго може да се научи нещо, всеки е един цял, различен свят

www.novinar.net | 28.02.2012 

Любомир Аламанов е управляващ директор на една от водещите ПР агенции в България – APRA Porter Novelli. Агенцията има 17-годишен опит в предоставянето на консултантски услуги и изграждането на комуникационни стратегии и обслужва клиенти като Coca-Cola HBC, Nestle, HP, Microsoft, Beiersdorf, Carlsberg, Siemens Healthcare, Brown-Forman, ELLE, Cosmopolitan, National Geographic и др. Любомир е и сред създателите на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) и нейн дългогодишен председател от създаването й през 2001 г. до 2008 г.

- Бихте ли ни разказали за Вас и Вашата работа. Какво Ви предстои през 2012 г.?

- 2012 очаквам да бъде интересна година, изпълнена с много предизвикателства. Непрекъснатата динамика на медийния и ПР пазар обещава да имаме много работа и много възможности за развитие. Планираме и да разширим портфолиото от услуги, които предлагаме, за да можем да отговорим на високите изисквания на нашите клиенти. APRA PN работи за едни от най-големите клиенти на ПР пазара в България като Coca-Cola, Нестле България, Байерсдорф, Brown Forman – компании с много опит на пазара, но и в същото време компании, които винаги са пионери в сектора си. Затова ние ежедневно следим новите тенденции, развиваме се, генерираме и реализираме нови идеи, които да отговарят и да затвърдят лидерските позиции на клиентите ни.

А зад добрите идеи стои, разбира се, успешният екип, който успяхме да изградим през годините. Екип, който непрекъснато попълваме с млади членове, в последната година най-вече благодарение на нашата стажантска програма APRA PN Academy. Ще продължим да я развиваме и през 2012 г., тъй като тя се радва не само на много висок интерес сред младежите, решили да се развиват в сферата на връзките с обществеността, но и в същотото време дава положителни резултати и за агенцията – за една година, благодарение на APRA PN Academy успяхме да открием 6 много успешни млади таланти.

- Какво е най-ценното, което Ви дава работата в областта на PR-а?

- Най-ценното е комуникацията с много и различни хора. От всекиго може да се научи нещо, всеки е един цял, различен свят. За всеки един специалист в нашата област е изключително важно да се развива всеки един ден, да не спира да се учи, да не спира да търси. Нашата работа дава достъп до много информация, до най-новите тенденции, до най-популярните хора на деня, и всичко това ни дава възможност да научим много.

- Какви са най-големите онлайн предизвикателствата пред ПР специалистите днес?

- Предизвикателствата са много, но аз ще споделя с вас най-важните три според мен – поддържане на коректен и интересен разговор, непрекъснато да са нащрек и страхотната бързина, с която се предава информацията.

- Разкажете за Ваш проект, който е поставил предизвикателство пред Вас и Вашия екип?

- За нашия екип предизвикателствата са ежедневие. Всеки клиент, всяка кампания носят своите особености и съответно своите предизвикателства. И всеки проект ни учи на нещо ново.

- Какво бихте посъветвали хората, които сега навлизат в PR професията?

- Да са с отворени съзнания, да не спират да се учат, да не спират да комуникират, да не спират да се развиват и да не спират да търсят.

- И за финал…

- Следвайте ме: @LuboAlamanov

Още за предизвикателствата пред ПР професията можете да научите от първото издание на семинар “PR Guru” – едно събитие за PR специалисти. Семинарът ще се проведе на 5 април 2012 година в Интерпред СТЦ, София и ще бъде посветен на тенденциите и добрите практики в PR професията у нас.

За повече информация и регистрация, посетете сайта на събитието www.prguru.eu
 
Организатор на събитието е фирма Web and Events Ltd.
 

Оригинална публикация 

Leave a Reply