M-Tel обявява награди за журналистически принос при отразяването на теми, свързани с телекомуникациите

EVENTS.dir.bg I 2010-02-08

Конкурсът „M-Tel Media Masters” има за цел да покаже значимостта на телекомуникациите и новите технологии за развитието на икономиката и обществото не само в България, но и в световен мащаб.

Конкурсните материали ще се състезават в две основни категории: печатни медии и електронни медии. Те трябва да представят теми, свързани с телекомсектора, или с други области от нашия живот, върху които телекомуникациите са оказали влияние. 

Целта на конкурса е да покаже значимостта на телекомуникациите и новите технологии за развитието на икономиката и обществото не само в България, но и в световен мащаб. 

Най-добрите постижения ще бъдат определени от независимо жури, което включва журналисти, медийни експерти, представители на журналистически асоциации, медийни организации, академични институции, М-Тел. Сред критериите, по които журито ще оценява конкурсните материали, са информативност, обективност, аналитичност, творчески и нестандартен подход към темата. 

Победителите в двете категории ще бъдат отличени с Голямата награда „M-Tel Media Master”. Те ще получат грамота, парична награда в размер на 5 000 лева и преносим компютър. Във всяка от категориите ще бъдат определени подгласници, които ще заемат второ и трето място. Те също ще получат грамота, парични награди, съответно 2 000 лева за второ и 1 000 лева за трето място, както и предметни награди.

До 15 март кандидатите трябва да изпратят свои индивидуални авторски материали, публикувани или излъчени в периода от 1 януари 2009 до 15 март 2010 година. Всеки журналист може да кандидатства с до три свои материала. За участие в конкурса ще бъдат приемани също материали, номинирани от медии, неправителствени организации и/или експерти в областта на медиите и/или телекомуникациите. 

Наградите „M-Tel Media Masters” ще бъдат връчени на церемония в средата на април 2010 година.

Допълнителна информация: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=277581&df=45&dflid=3

 

 Оригинална публикация

Leave a Reply