“Маг Адвъртайзинг” ще рекламира българския туризъм в Русия, “Медиа Консулта” и “Крес” – в Германия

Dnevnik.bg I 5.08.2010

Рекламните агенции "Маг Адвъртайзинг" на Красен Кралев и "Крес" на Красимир Гергов са спечелили проект за реклама на България като туристическа дестинация в чужбина, пише "Медиапул" като се позовава на регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Поръчката за 6.47 млн. лева се финансира от оперативната програма "Регионално развитие". Тя е разделена на три според пазара, на който ще се рекламира.

"Маг Адвертайзинг" през следващите 14 месеца ще работи в Русия, за сумата 1.5 млн. лв. На германския пазар ще рекламира обединението между германската "Медиа Консулта" и "Крес" на Красимир Гергов. Финансирането е за 2.9 млн. лв.

Поръчката за Великобритания ще бъде обявена наново, защото нито една от офертите не е отговаряла на изискванията на възложителя – Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Оферти бяха подали осем кандидати – руската рекламна агенция "Сорек Медиа" и нестопанското сдружение от Москва "Междурегионална фондация за устойчиво развитие на туризма", както и германските агенции "Крос Уърлд" и "Бест Вербеагентур". За участие в търга освен победителите кандидатстваха и българските "Триас холдинг" и консорциум между "Нойзи дизайн и реклама" и рекламна група "Таргет медия".

Оригинална публикация

Leave a Reply