Магарето Марк О’Селски: Кандидатствах в “Шоуто на Слави”, но не ме взеха

в. Show | 15.12.2010 | 00:01 | Стр. 30

- Г-н О ‘Селски, всички се питат кой стои зад вас, откъде идват въпросите, дали импровизирате в ефир?

- Зад мен стои цяла армия своенравни интелигенти, които постоянно ме врънкат за пари. Смешките им са готини, но когато ми
излизат прекалено скъпо, карам на импровизации.

- Марк, набързо си извоювахте реномето на институция, която може да разпитва за най-неудобните неща, когато и когото си поиска. Кой до момента се оказа най-неудобният събеседник?

- Неудобен? – Няма такъв! На всеки му намирам цаката. А за институция -не съм сигурен. Звучи ми като министерство на не знам-какво-си. Просто очаквам гостите ми да бъдат откровени, а не да ме използват като евтин начин за реклама.

- Гостите ви са най-различни – политици, шоумени. артисти, певци. Разкажете ми някакви куриозни случки с някои от тях?

- Да, имал съм всякакви гости – с различно настроение, с различни характери. Някои се опитваха да мятат по-силни къчове от мен, други се инатяха, трети флиртуваха (а аз не се опъвам)… Идвали са ми на гости с подкови, с вибратори, с кучета… А – кучета!
Песът на Милена Славова ни изгриза кабелите, а Доли Партън (кучето на Роси Кирилова) се опита да ме захапе под бюрото от яд, че аз съм в ефир, а стопанката му вече не е.

- Кои от гостите ви досега проявиха най-голям магарешки инат?

- Инат, глупост – трудно е да определя. Нешка Робева имаше какво да сподели, но от инат не ми каза нищо. Иван Ласкин не знаеше защо е дошъл… а Теди Москов обикаляше из студиото и търсеше някакви кукли… ама той нали е куклен режисьор човекът…

- От позицията на предаванията, които са минали, можете ли да откроите кои са най-конфликтните ви гости, кои най-скандалните, както и кои са тези, които не се притесняват да си кажат всичко?

- Притеснение да си кажат всичко имат тези, които крият нещо. Политиците са определено най-хлъзгавите събеседници, но то това им е работата.

- Премиерът Бойко Борисов получавал ли е покана да гостува в "На инат"?

- Този въпрос ме натъжава. Вече сто и не знам колко си предавания очакваме премиера с отворени обятия (особено Силвето Драгоева). Но той е толкова зает, че все ни се изплъзва. А може би се страхува от моя инат… и моите къчове. Надявам се, че като свършат магистралите и детските градини, ще дойде и при мен, за да открие(м) истината за човека Бойко Борисов.

- А как се справя екранната ви партньорка Силвия Драгоева?

- Много е добра и става все по-добра. В началото и тя беше малко инатлива, но… ние не си го мерим… ината. Само аз
от време на време й меря гръдната обиколка…с педи. Разбираме се много добре. Тя винаги успява да ме убеди, че е права, особено когато е легнала.

- Вие всъщност на колко години сте, кога точно сте роден?

- На 4 юли 1967. Много ме кефят американците, че толкова яки купони вдигат за моя рожден ден…

- А какъв е коефициентът ви на интелигентност?

- Учил съм в чужбина – в Сорбоната, но предимно пасях (или пушех) трева на моравата отпред. Затова и френският леко ми куца, но обичам да го упражнявам…

- Кои според вас са най-върлите ви конкуренти в тв ефира… може би "Шоуто на Слави" или пък това на Иван и Андрей?

- Със Слави водим битка на сляпо… исках да кажа "задочно". Записах се като претендент за неговото шоу, ама той не ми се обади. Сигурно си пази балерините.

- Г-н ОУелски. как оценявате българския елит, колко струва той – при вас досега гостуваха достатъчно негови представители, така че логично е вече да имате някаква представа?

- Забелязах едно нещо, наистина – че голяма част от днешния български елит има вчерашно агентурно минало. Даже питах Радосвет Радев – трябва ли човек (или магаре) да е бил агент преди, за да е в елита днес? Той замълча. Ще замълча и аз по този въпрос.

- Отказвал ли ви е до момента някой да участва в "На инат" и ако не е тайна – кой?

- Гостите ми отказват рядко, и то ако има какво да крият, или ако се срамуват от нещо, а знаят, че аз няма да го пропусна. Който не се страхува -идва с кеф, говорим си, забавляваме се и сядаме да пийнем по едно след предаването. Всъщност повече ме тревожи, че ми отказват мадамите. Сигурно и тях ги е страх от нещо… Нали…

- И като за финален въпрос нещо ударно – кое според вас е най-голямото магаре в родния парламент, сред депутатите?

- О-о-о – веднага отговарям. Наскоро на гости ми беше един човек със сложна диагноза и от него разбрах, че се е опитал да вкара магаре в парламента и за малко да събере нужните гласове. Е това щеше да е най-голямото магаре в Народното събрание. А иначе мисля, че групата на "телефонистите", които измисляха най-нелепи оправдания за постъпката си, могат да се нарекат истински магарета.

Стр. 30

Leave a Reply