Magento 2.0 и трябва ли да мигрирам своя онлайн магазин от Magento 1.9 към Magento 2

Stenik I 11.02.2016

Stenik съветва онлайн търговци

Ако все още не сте се запознали с Magento, най-мощната платформа за създаване на печеливши онлайн магазини в света, направете го сега

Magento Commerce е гъвкава платформа за електронната търговия, която предлага на търговците пълна свобода и контрол над интерфейса, съдържанието и функционалността на онлайн магазините им. Нейният модел на разработка е с отворен код и активната потребителска общност позволяват на платформата да се развива, и да се превърне в най-гъвкавия и адекватен софтуер за онлайн търговия в света.
Администрацията на Magento е изключително лесна за управление и предлага богат набор от мощни маркетингови инструменти за увеличаване на продажбите онлайн. Платформата е подходяща за всеки бранш в бизнеса, като може да бъде модифицирана и доработена според индивидуалните нужди на клиента.

Нова версия Magento 2, нови хоризонти за Вашия онлайн магазин

Не ни изненадва фактът, че постоянно виждаме растеж на Magento. В последните години върху Magento 1.9 са реализирани безчет интернет магазини, а през 2016 дългоочакваната подобрена версия на Magento е на път да удари с всичка сила света на електронната търговия . Magento 2.0 е с подобрена производителност и функционалност, лесни интеграции, по-високо качество на кодиране и опростени инсталации.

Според нас предпочитанието към платформата Magento ще нараства и за в бъдеще, което е разбираемо. Все повече потенциални клиенти на STENIK ни търсят с идеята да изработим техния онлайн магазин именно на Magento Commerce – обикновено тези наши клиенти нe са запознати с всички предимства, които предлага платформата и търсят конкретно решение за техните индивидуални нужди, което ние сме готови да разработим.

Magento 2.0 от извора…

Продължаваме да следим с интерес отблизо развитието на платформата и активно да участваме в събития и дискусии. В края на 2015 г. основателите и съдружници на Stenik Стефан Чорбанов и Николай Димитров посетиха в Лондон за 3-та поредна година най-мащабното eCommerce събитие в Европа – eCommerce Expo 2015, като се срещнаха с много UK уеб агенции, които са участвали в тестването на новата платформа Magento 2.0.

Щом Magento е с нас, значи силата е с Вас!

Неоспорим факт е, че онлайн магазини, базирани на Магенто са успешни, благодарение на включените в платформата функционалности и инструменти за увеличаване на продажбите!

Дългогодишната ни работа с платформата на Magento ни позволи да предложим на нашите клиенти най-подходящата за техните нужди комбинация от функционалности, модули и дизайн. Не спираме да надграждаме платформата с голям брой индивидуални функционалности. STENIK е фирмата в България с най-голям брой сертифицирани Magento програмисти, което определено е преимущество пред конкуренцията. Познаваме всеки един етап от работата с платформата Magento и знаем какво е от полза за конкретните нужди на всяка бизнес сфера, в която работят нашите клиенти.

Magento набира сила като платформа, която може да задоволи всяко желание на онлайн търговците, за да бъде разработен един наистина успешен печеливш онлайн магазин. Убедени в това, ние от Stenik не спираме да разработваме печеливши онлайн магазини в различни сфери и дейности. Гаранция за това е нашето портфолио, в което присъстват голям брой качествени и оборотни електронни магазини – станахме fashion eCommerce експерти, разработихме редица бебешки и детски онлайн магазини, а имаме и супер успешни проекти в браншове като машини, автомобили, книги, музика и свободно време, електроника, обзавеждане, медицина и др.

Предимствата на Magento 2.0

Най-доброто от Magento 1.9 + новостите от Magento 2.0

Маркетинг инструменти – гъвкави правила за ценообразуване и промоции за увеличаване на продажбите и интеграция със социални и афилиейт мрежи;
SEO Оптимизация за търсачки – интегрирани инструменти за подобрения на резултатите на магазина;
Управление на сайта – лесен за администрация контролен панел;
Продуктови каталози – динамични продуктови каталози, които се администрират и актуализират лесно през администрацията или автоматично чрез импорти или синхронизация;
Търсене на продукти – филтриране и категоризиране на продуктите, а също и отлична навигация и разширено търсене в сайта;
Поръчка/Разплащания – различни методи на разплащане и лесен чекаут процес;
Доставки – създаване на различни правила за доставка;
Програми за лоялни клиенти – специално за нуждите на клиентите могат да бъдат създадени промоции за най-лоялните;
Обслужване на клиенти – високо и професионално ниво за customer support – чат, телефони, форма за контакт, форми за връщане на продукти и др.;
Клиентски профили – всеки клиент разполага с профил, където може да следи историята на своите поръчки или да съхранява своите любими продукти;
Управление на поръчките – разглеждане, редактиране, създаване и допълване на поръчки от административния панел.
И новостите през 2016:

Гъвкави мрежи за данни;
Персонализирани изгледи и конфигурируеми колони за по-голям контрол в администрацията;
Автоматично разпознаване на базата на електронна поща на регистрираните потребители за по-бърза поръчка;
Търговците могат да добавят продукти много по-бързо в кошницата;
По-лесни инсталации на различни модули и ъпгрейди на Magento;
Ефективно компресиране на изображения;
Пълно отделяне на подсистеми;
Огромни подобрения на производителността;
Подобрен онлайн каталог – 200 показвания на страници, 1,5 млн. прости продукти по категории (групирани продукти, конфигурируеми продукти, виртуални продукти, Bundle продукти, продукти за Download);
Подобрено приемане и обработване на поръчки – сега още повече потребители, които могат да извършват едновременно поръчка и системата да остава стабилна;
Подобрено търсене и качество;
Автоматизирани сканирания за плагиатство, безопасност код , уязвимости и стандарти за кодиране;
По-голям брой безплатни модули, които ще бъдат разработени, заради по-лесна и достъпна разработка на кода;
Оптимизиране на заглавия, изображения и URL-и;
Връзване на сайта към WordPress блог;
Новата версия на Magento е подходящ избор за онлайн магазини с големи мечти и цели. Притежава скалируемост, която поддържа нарастването на бизнеса и всяка необходимост, от която всеки онлайн търговец може да има нужда за в бъдеще;
Подобрен потребителския интерфейс;
По-бързо зареждане на страниците, ускорен процес за поръчка, както и възможността да се използва за създаване на богато съдържание.
Кога трябва да мигрирам моя онлайн магазин от Магенто 1.9 към Магенто 2.0?

Това зависи до голяма степен от текущия Ви онлайн магазин и неговото настоящо състояние – ако сайтът Ви работи безпроблемно, поръчките се обработват бързо и лесно и имате разработени много доработки по системата, препоръчваме да не бързате с мигрирането към Мagento 2.0.

Обикновено масовото преминаване към нова версия на софтуер се случва, когато излезнат следващите подобрения на версия на платформата – примерно Magento 2.1. Така ще сте сигурни, че повечето основни бъгове и пропуски са отстранени, а в същото време и на пазара ще са се появили повече безплатни и платени модули, с които може да бъде награден интернет магазина.

На изложението eCommerce Expo 2015 в Лондон, което от Stenik посетихме, всеобщото мнение беше, че уеб агенциите ще продължават да предлагат Magento 1.9 и пред 2016 година за нови клиенти, като вероятно към есента ще се насочат към Magento 2.0 – година след официалното стартиране на платформата.

Затова, ако планирате разработката на онлайн магазина сега и пускането му до средата на 2016 г., препоръчваме да го базирате на Magento 1.9. Така ще разполагате с много повече програмисти с опит, които могат да ви съпортват при нужда и с много повече разширения, които да надградят Вашето Магенто.

Имате нужда от разработка на нов онлайн магазин?

Свържете се с екипа на STENIK, ако имате нужда от ценни съвети, как подобрите своя онлайн магазин и да го направите по-стилен, по-сигурен, по-оборотен, по-ефективен и по-печеливш.

Ако искате да сте в крак с най-новите тенденции в eCommerce търговията регистрирайте за нашия бюлетин.

Leave a Reply