Маги Желязкова: Няма режисура в Биг Брадър

в. Седмичен Труд | Юлия ВЪЛКОВА | 2010-04-14 

Маги Желязкова, "Мисис България 2003". Още докато става дума за короната, тя бърза да уточни: "Трябваше да взема и световната беше определена за нашата страна. Причини те са много. Тогава Виргиния Здравкова обличаше участничките, наш бе и спонсорът за банските, светът бе ангажиран с чисто българската кауза – медиците ни в Либия. А и организаторката Трейси Кембъл много харесва снимките ми. Само че аз не заминах за Палм Сириш с. защото имам проблеми с летенето. Вместо мен Меги Савова изпрати Румяна Маринова, тъй че титлата й беше предопределена, като на всеки конкурс – политика е."
Екзотичната хубавица завършва Бастилията, както софиянци наричат 31 -ва гимназия. Кандидатства в Художествената академия. Катп разбира, че не е приета, пробва в НБУ. Там късметът й се усмихва -завършва моден дизайн. Започва работа в модно ателие. След 4 години прави собствено, но то няма дълъг живот. Всъщност с мода тя се занимава от 17 години. Първата й среща с телевизията е предаването "Здраве". Там пътят и върви от едноседмично към ежедневно предаване до изпълнителен директор.
"Много ми се насъбра да съм едновременно директор и пред микрофона. Предпочитах да се развивам като водеща. След време получих предложение от PRO.BG. То беше в момента, в който "Здраве" вече замираше. Предавания се качват и свалят. Грозно е да кажеш:" Тая я изгониха." Няма такова нещо. Навремето Гала не беше изхвърлена от телевизията, просто предаването вече го нямаше. Ще ми се да споменеш, че тя бе първата, която ме поздрави и ми пожела успешен старт за новата ми проява – писа ми sms по средата на първото излъчване на "Къщата на парите", а сме конкурентки – моето е веднага след нейното, пък и сме жени."
Реализацията на поредното предложение вече е факт. "И представи си – в един жълт вестник пише, че го правя без пари. Мислиш ли, че това може да се случи? Напротив – много добре платена съм."
"Къщата на парите’ е новото предизвикателство пред Маги. Предаването има за цел да даде думата на зрителите. Те непрекъснато коментират какво се случва във взаимоотношенията между семействата в Биг Брадър Фемили, но досега никой не им беше дал възможност да изразят мнение. Тъкмо когато това се случва, рейтингът на новото предаване започва яко да расте.
"Обаждат се много интелигентни хора и се изказват културно. Никой не рyrae в ефир, нито се държи просташки, началото се опасявах тъкмо от това -има много нахъсани, но се оказа точно обратното – точна оценка пред хулите. Форматът тече по спокоен и лежерен начин. Определя се предварително тема, която не прави социален анализ. Говорим за облеклото в къщата, за мъжа -от големия до мухльото, за истинската жена, за правоговора – някои казвят `кучиняче’ на коте, и още куп диалектни думи, които коментирахме с Ваня Щерева по повод на това до каква степен дълбоката провинция оказва влияние на взаимоотношенията между участниците. Не бистрим тежки проблеми."
За различното предаване избират точно Маги, защото вече има опит в живия ефир, пък е и бивша брадърка. Договорът й с PRO.BG изтече през зимата и се знае, че е свободна. Прави и проби за "4 жени", което дава на продуцентите поглед върху това, което хубавицата умее да върши.
Всички помнят, че Маги Желязкова участва в първия ВИП Брадър през 2007-ма. "Бяхме с Десислава, Азис, Катето Евро. Много добре си изкарах в къщата – голяма веселба беше. Нямаше драми, тежки проблеми, нито ни се случваха съдбовни неща. Бяхме много позитивни, смеехме се непрекъснато. Потопих се в предаването и то за мен остана ценен спомен, а малките дрязги избледяха във времето. Когато излязох, установих, че съм напълняла с 6 кг. А какво друго да се очаква от цял месец лежане, смях и ядене. Катето и Здравко готвеха
толкова вкусно, че нямаше как да не се случи качването на килца. Починахме си чудесно с тази пълна изолация."
После Маги отново се връща преди 3 години.
"Питаш ме как изкарвахме нощите всички накуп. Ами като на детски лагер или бригада – няма никаква разлика. Пък и почти всички се познавахме. Не е като сега – семейни двойки, които не се знаят, а трябва да се събличат един пред друг. Докато на нас не ни пукаше, защото бяхме приятели, пък и всички сме в артистичния водовъртеж.
Кога преставаме да се съобразяваме с камерата ли? Ами на втората седмица. На 100 процента. Сега това очакваме и от последното издание – всички ще станат прозрачни, ще разголят душичките и характерите си. И то веднага след първите номинации и изгонване. Ама май те по-рано от предишните съквартиранти показаха какви са всъщност. Причината е в нивото им.
В моето предаване най-често задаваният въпрос е дали това е представителната извадка на българското семейство. За съжаление – да. Вчера се обади една психотерапевтка, която всеки ден се сблъсква с такива проблеми. Признава, че няма много време да гледа телевизия, но когато това се случи с Биг Брадър Фемили, установява, че всички в Къщата са нейни "пациенти". Хората имат точно такива проблеми.
Дали има режисура, да ти казва някой какво да правиш? Когато аз бях в Къщата – категорично не. Всички са такива бисери, че и да искаш, не можеш предварително да го измислиш. Затова основната роля при кастинга е на психолога – да напипа пулса на кандидата. Проучват го до десето коляно. Прави му се психологична характеристика и се знае и най-малкият му проблем. Специалистите са наясно в условията на Къщата всеки как би реагирал, но те не режисират, просто предугаждат в голям процент какво ще се случи.
Все едно на мен да ми бяха казали: "Ти ще станеш гадже с Калин Вельов." Е, няма как да се случи. Имам чудесно семейство, пораснало вече момче на 8 години. А приказките бяха, че Калин влиза в Къщата заради мен – жената, която най-много харесва. И то наистина беше така, но без всякакви други помисли от негова страна. Може би някои предполагат, че има режисура и за конфликта между Катето и Христина. Та те никога не са се бяха виждали, а и идването на Христина беше неочаквано.

Стр. 48

Снимка: actualno.com

Leave a Reply