МАГИЯТА НА ВЯТЪРА В СНИМКИ

М. Милев I 31.05.2011

Фотоизложба "Магията на вятъра"

Фотографията е магия, вятърът – предизвикателство. Но и вятърът е магия, а фотографията – предизвикателство. Вижте едно истинско фотографско предизвикателство – снимки на магията на вятъра!

На 1 юни 2011 г. в Галерия Май в Сливен се открива фотоизложбата „Магията на вятъра“. В изложбата са показани фотографии избрани от интернет потребителите след онлайн гласуване на страницата на фотоконкурса, който се проведе от 1 март до 1 май 2011 г.

За място в изложбата се състезаваха над 200 снимки, от които жури избра трите най-добри. Авторите им ще получат специалните награди. Първа награда е присъдена на Антон Чалъков от София за снимката „Чист вятър”. „Gold” на Ивет Бабулкова от Горна Оряховица грабна втора награда, а трета награда получи „Моята Б.” на Тенчо Атанасов от Хасково. Снимката „Тюленово” на Албена Маркова от Варна беше харесвана от най-много при гласуването на страницата във Фейсбук и беше избрана за снимка на публиката.

Отличените снимки разкриват уникални и моменти изпълнени с много настроение и емоция, които участниците са запечатали в своите кадри. Заглавия като „Лунен вятър”, „Да тичаш срещу вятъра”, „Вятърът в мен”, „Неотнесени от вихъра” представят на зрителите наистина впечатляващи визуализации на магията на вятъра.

Фотоизложбата "Магията на вятъра" ще продължи до 10 юни и е специалният подарък за жителите и гости на Сливен по повод 50 годишния юбилей на Държавния куклен театър в града. Фотоизложбата е част от представените изкуства във Втория международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”.

Вторият международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”, Сливен, 2011 се провежда от 1 до 5 юни 2011 г. в Сливен веднъж на всеки две години. Организиран съвместно от Държавния куклен театър Сливен, община Сливен и с подкрепата на Министерството на културата, фестивалът е синтез на различни артистични форми и изяви на изкуството в България и по света.

Повече информация на www.magicofwind.weebly.com и страницата на фотоконкурса „Магията на вятъра” във Фейсбук.

Leave a Reply