Майтапът “Джони Деп в България”

в. Седем | 25.08.2010

Татуировка, която Джони Деп си направил съвсем скоро, хвърлила в паника екипа, който подготвял нашенския Георги Велизаров за ролята. Наложило се в последния момент да бодат с игли Жоро, копирайки от снимки новата татуировка на оригиналния Джони. Някои от тях ще му останат завинаги. Това разказаха пред "Нова телевизия" Калоян Лалев и Борислав Петров от продуцентската компания "24/7". Двамата са "мозъците" на истерията около " карибския пират", която побърка хиляди българи през изминалата седмица. Самият Георги, който е третокурсник по актьорско майсторство в НБУ, също се появи в ефир. "Аз съм Гошо и съм от България", обяви той и разказа, че най-голямото изпитание било бездействието в хотела, където бе отседнал. "Много скучаех, няколко дни седях затворен", сподели студентът, който накара десетки папараци да кибичат около хотел "Приморец" в Бургас, надявайки се на златна снимка на американския суперактьор.
Нашето момче пък казва, че му трябвали 20 минути, за да приеме идеята. " Сбъднах една моя мечта – да играя Джони Деп", е равносметката му. " Той бе единственият, който успя да измести премиера Бойко Борисов от първите страници на вестниците", шегуваха се в студиото на "Нова". Жоро Деп разказа също, че левскари, отседнали в същия хотел, набили сервитьора, който
трябвало да му носи храна, и останал гладен. "Иронията е в това, че започнахме цялата история в петък, 13", казаха организаторите по повод клипчето във VBOX, от което тръгна шашмата с българския Джони Деп.
Стана достъпен и сайтът, който Георги Велизаров рекламираше. Името на страницата – summershot.net – бе изписано върху фланелката на мнимия Деп, който бе заснет, правейки снимки от балкона на бургаския хотел.
Въпросният кадър, автори на който са самите организатори, обиколи всички медии. Оказа се, че сайтът организира конкурс за летни снимки и публикува фоторазкази. Още с влизането в сайта тръгва клипче, което събира най-култовите изцепки на медиите, които Георги Велизаров майсторски изигра. Скоро обаче му предстои истинска премиера в театър " София" в постановката "Преди/След" на Иван Добчев.
Експертът по връзки с обществеността Максим Бехар пък поздрави хората, съчинили историята за идването на Джони Деп в Бургас. Той обаче отправи упрек към българските медии заради това, че нито един журналист не се сети да се свърже с продуцента на Джони Деп и да потвърди присъствието му в България. Максим Бехар припомни друг аналогичен случай – фалшивата тревога в АЕЦ "Козлодуй" отпреди 20 години.
"Медиите дължат извинение на своята публика", смята Бехар, защото в днешно време информацията им се възприема като неоспорима истина от твърде много хора.
В студиото на новините гостуваха PR експертът Соня Момчилова и журналистът Ива Николова, които дебатираха по темата с "фалшивия" Джони Деп.
" Новината, че българските медии се лишиха от инстинкт за самосъхранение, не е новина. Експериментът на колегите с Джони Деп е леко демоде, защото такива неща са се правели често през 70-те и 80-те години предимно в Холивуд", казва Соня Момчилова.
"Аз лично не разбрах какво целеше тази PR кампания. Ако от нея реално имаше някакъв резултат, може би това щеше да е една симпатична младежка " хашлащина" и аз бих им стиснала талантливите ръце на тези колеги, които са ми много симпатични. Но в случая резултат просто няма", смята още Момчилова.
"Идването на някой си в България, пък бил той и Джони Деп, не може да е новина в централните емисии. Това показва липса на самочувствие", заяви журналистът Ива Николова.
По думите й родните медии са придобили една извратена представа за това кое всъщност е важно за хората и как то трябва да стигне до тях.

Стр. 28 – 29

Leave a Reply